Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:943622
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
1.  Informācija par uzņēmumu    5
2.  Biznesa pamatojums    6
3.  Preces (pakalpojumi), darbības raksturojums    7
4.  Tirgus analīze    8
5.  Mārketings    9
6.  Vadība un personāls    10
7.  Riski un to mazināšanas pasākumi    11
8.  Finansu plāni    12
  Naudas plūsmas prognozes    13
  Peļņas/zaudējumu aprēķini    17
  Bilance    27
  Kredīta atmaksas grafiks    28
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums.
Uzņēmuma atrašanās vieta būs „Mežozoli”, „Goldadiervīšos”, Nautrēnu pag., Rēzeknes raj. Uzņēmumam būs viens dibinātājs –Janīna Ornicāne.
SIA „Briljanti” nodarbosies ar netradicionālo lauksaimniecību – šinšillu audzēšanu un kažokādiņu ieguvi. Uzņēmuma dibināšanas pamatkapitāls būs 7000 Ls .
Biznesa misija ir attīstīt uzņēmējdarbību laukos un nodrošināt pārticību. Uzņēmums apņemas palielināt kažokādiņu kvalitāti un nodrošināt vieglāku to pieejamību arī Latvijas modes namiem.
SIA „Briljanti” mērķis ir kažokzvēriņu šinšillu audzēšana kvalitatīvu ādiņu ieguvei un realizācijai Dānijā Kopenhāgenas biržā. Ilgtermiņa mērķi ir atmaksāt bankas kredītu un apgūt ādiņu izstrādes metodes pašā uzņēmumā, lai izstrādātās ādiņas varētu realizēt vietējā Latvijas tirgū –modes saloniem. Ādiņu izstrāde, kuru veiks pati uzņēmuma īpašniece, tiks apgūta Igaunijā.
SIA „Briljanti” darbības uzsākšanai tiks iegādātas 98 šinšillas vaislas materiālam. Dzīvnieciņi tiks iepirkti par 70 latiem katrs SIA „Alūksnes šinšilla”, kas arī būs uzņēmuma sadarbības partneris.
Kažokzvēriņu audzēšanai nepieciešami speciāli būrīši, kas izgatavoti no stieples, ievērojot šinšillām piemērotu acojumu, lai būtu pietiekami brīvs un neiesprūstu ķepiņas. Būri lielākoties tiek pārdoti komplektos, t.i., 6 gabali ar pārvietošanās laukumu tēviņam (kopā 7 zvēriņiem). Viena būrīšu komplekta izmaksas ir 130 lati.
SIA „Briljanti” svarīgākie konkurenti ir SIA „Šinšilla Baltika” Ventspils rajonā Užavā un SIA „Rūjienas šinšilla” Valmieras rajonā Jeru pagastā.
Kā rāda statistikas materiāli, tad šī nozare arvien vēl attīstās, jo pieprasījums un līdz ar to arī ādiņu noiets palielinās. Ja 2002.gadā Latvija eksportēja ādiņas 8899 tūkstošu latu vērtībā, tad 2003.gadā eksportēto ādiņu vērtība jau bija 13885 tūkstoši latu.
Tā kā kažokādiņu tirdzniecība notiek biržas izsolē, tad par jebkādām mārketinga aktivitātēm rūpējas pati birža. No brīža, kad ādiņas tiek saņemtas biržā, līdz izsolei paiet aptuveni 4-5 mēneši. Šajā laikā birža novērtē ādiņu kvalitāti, nosūta tās ģērēšanai un informē izsoles dalībniekus par izsoles laiku. Galvenie izsoles dalībnieki ir modes saloni, kas nodarbojas ar kažoku dizainu, šūšanu un realizāciju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties