Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:943528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aptauja - viena no vispopulārākajām un visbiežāk lietotajām empīrisko pētījumu metodēm. Iespēja iegūt informāciju no samērā liela aptaujājamo kopuma vienā laika vienībā, lielās formalizācijas iespējas un iespēja kvantitatīvi apstrādāt iegūto informāciju izskaidro aptaujas metodei raksturīgo plašo un biežo pielietojumu visdažādākajos pētījumos.

Aptauja ir datu savākšanas metode, kurā informācija tiek iegūta no atsevišķiem indivīdiem, kas pārstāv lielāku grupu. Izmantojot šo pētniecības metodi, pētnieks iegūst priekšstatu par respondentu. Datu analīzē tiek izmantota informācija par: respondenta sociālo statusu, uzskatiem, parādību un faktu uztveri, attieksmi un uzvedību.
Aptauju pētījumos ir iesaistītas trīs atsevišķas, bet savstarpēji saistītas puse: klients vai vadītājs, kura vārdā pētījums tiek uzsākts, pētnieks, kas uzsāk pētījumu un respondents, kuram adresēti jautājumi vai kuram ir informācijas sniegšanas uzdevums. Pētnieka uzdevums ir plānot pētījumu, iegūt informāciju un apkopot datus.

Anketēšanas pamatā ir precīzas anketas izstrādāšana, tas ir darbietilpīgs process, kas izvirza noteiktas prasības: jāzina jautājuma tipi, jāprot tos formulēt un izvietot noteiktā secībā.

Anketa - noteiktā veidā organizēts jautājumu kopums; jautājumu saturu nosaka pētījuma uzdevumi. Anketēšanu var veikt, organizējot tiešu saskari un mijiedarbību ar respondentiem (gan individuāli, gan grupveida), kā arī pastarpināti ar pasta, elektroniskā pasta un preses starpniecību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1143570
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties