Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:942739
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Metālu un to konstrukciju nolietošanās un sairšanas procesos izšķir koroziju un eroziju. Erozija notiek mehāniskas ietekmes rezultātā – berze ar abrazīvām vielām.
Šajā darbā, tiks apskatīti koroziju veidi, t.i.:
1. ķīmiska korozija,
2. elektroķīmiska korozija.
Metālu sairšana ir to ķīmiska vai elektroķīmiska sairšana apkārtējās vides ietekmē, kuras rezultātā, no metāla veidojas tā savienojumi – korozijas produkti. Pateicoties metālu un to sakausējumu labajām mehāniskajām īpašībām, tos plaši pielieto dažādās ierīcēs, taču bieži vien, korozijas procesā izveidojas metālu savienojumi, kuri noved pie metāla un to konstrukciju kvalitātes pazemināšanās, iespējams arī pie avārijām. Grūti ir novērtēt visus zaudējumus, kuri rodas no nevēlamas korozijas, tie veidojas no detaļu nomaiņas un atjaunošanas, dīkstāves un avārijām, izdevumiem aizsardzībai pret koroziju u.c.
Visā pasaulē nepārtraukti veic plašus pētījumus par metālu aizsardzību. Tā kā šie izdevumi ir samērā ievērojami, jāprot racionāli un ekonomiski izvēlēties tos konstrukcijas materiālus, kas ir pieejami.
Tā kā dabā, lielākā daļa metālu, sastopami ķīmisko savienojumu veidā – rūdās, lai iegūtu metālus, nepieciešams pievadīt noteiktu daudzumu enerģijas un veikt to reducēšanas reakciju, veicot šo pārvērtību, sistēmai tiek pievadīta enerģija. No tā izriet, kad necēlie metāli, uz kuriem pamatā balstās mūsdienu tehnika, ir ar enerģiju bagātāka, nekā to savienojumi – rūdas un minerāli, bet dabā patvaļīgi noris procesi, kuru rezultātā veidojas sistēmas un savienojumi ar mazāku enerģiju. Tādā veidā, ar enerģiju bagātākie necēlie metāli, patvaļīgi pārvēršas to savienojumos jeb korozijas produktos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134938
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties