Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:941085
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Simtiem gadu māksla cilvēkiem ir bijusi kā atpūta un relaksācija, bet kā palīgs ārstēšanā - fenomens attiecīgi jauns. Terminu Art- terapija ( art-terapy, tulkojumā "mākslas terapija") ieviesa Adrians Hills 1938 gadā savā darbā pie apraksta par darbu ar tuberkulozes slimniekiem sanatorijās. Drīz vien šo apzīmējumu sāka pielietot visās jomās, kas ārstējot tika saistītas ar mākslu, taču to daudzi uzskatīja par pārāk plašu apzīmējumu, jo mākslas pielietošana terapeitiskos mērķos sastāv no tā, ka ar tās palīdzību simbolu līmenī var eksperimentēt ar visdažādākajām jūtām, izpētīt tās un izteikt tās. Savas attīstības sākumā art- terapija atspoguļoja psihoanalītisko ieskatu, pēc kuras, galaprodukts pacienta mākslas darbībā, vai tas ir zīmējums, glezna vai skulptūra, skaitījās neapzināto psihisko procesu attēlojums. 20 gados Princhorns izdarot savu pētījumu ar psihiski slimiem pacientiem, nonāca pie secinājuma, ka mākslinieciskais galaprodukts attēlo viņu iekšējos intensīvos konfliktus. ASV viena no pirmajām, kas mākslu izmanto terapeitiskos mērķos bija Margarita Naumburga. Savu darbību šajā sfērā viņa saka Ņujorkas psihiatriskajā institūtā, strādājot ar bērniem, kuriem bija problēmas ar uzvedību. Vēlāk M. Naumburga izstrādāja nedaudzas psihoanalītiski orientējošas programmas art- terapijas speciālistu sagatavošanai.
Art- terapija izmantojama kā līdzeklis terapeita un pacienta simboliska līmeņa sadarbībai. Mākslinieciskie tēli ataino visus zemapziņas procesus, iekļaujot bailes, iekšējos konfliktus, bērnības atmiņas, sapni- visas tās parādības, ko analizē psihoterapeiti ar Freidisko orientāciju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties