Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:940745
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzbrukt salā izvietotajiem lidlaukiem Nr. 1 un Nr. 2 Tika uzticēts 23 jūras kājnieku pulkam uzreiz pēc izsēšanās bija paredzēts virzīties Lidlauka No1 virzienā un to ieņemt un pēc šī uzdevuma izpildes turpināt uzbrukumu lidlaukam Nr. 2
25 Jūras kājnieku divīzijas uzdevums bija uzreiz pēc izsēšanās uzsākt virzību Ziemeļu Austrumu virzienā ar mērķi iegūt savā kontrolē valdošās virsotnes raktuvju apkārtnē.
Neilgi pēc 9 no rīta jūras kājnieki no 4 un 5 divīzijas uzsāka izsēšanos iepriekš norādītajos sektoros. Iesākumā ienaidnieka pretestība bija neliela tas izskaidrojams ar to ka izsēšanās laika flote nodrošināja atbalsta uguni no kuģu lielgabaliem. Salas vulkāniskā grunts apgrūtināja uzbrūkošo spēku un tehnikas virzību dziļāk salas iekšienē, un līdz ar artilērijas atbalsta uguns mazināšanos arvien spēcīgāku pretestību izrādīja salu aizstāvošie spēki. Kaujai turpinoties bez pārtraukuma, 4 jūras kājnieku divīzija turpināja virzību raktuvju virzienā, kur Japāņu karaspēks bija izveidojis par nocietināto rajonu, kurš tika ieņemts. 5 jūras kājnieku divīzija atšķēla no pamatspēkiem Suribači kalnā izvietotos Japānu spēkus līdz dienas beigām abas vienības bija izpildījušās tām dotos uzdevumus.


Dienu pēc izsēšanās 20. februārī 28 jūras kājnieku pulks kontrolēja Ivo Džimas dienvidu daļu tika turpināts uzbrukts Suribači kalnam ar mērķi iegūt kontroli pār to. Līdz dienas beigām viena trešdaļa salas atradās ASV spēku kontrolē tai skaitā lidlauks No 1 . Turpinoties kaujām līdz 23. februārim 28 jūras kājnieku pulkam izdevās iegūt savu kontrolē Suribači kalnu .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1329069
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties