Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:940505
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ekskursiju atskaites    4
  SAKRET    4
  Knauf    5
  Cemex    6
  Tenax    7
  BN "Kurši"    8
  Ievads    10
  Ķieģeļi    11
  Apdares ķieģeļi    11
  Celtniecības ķieģeļi    12
  Šķeldbetons    13
  Guļbaļķi    14
  Silikāta bloki    17
  Silikāta bloku īpašības    18
  Gāzbetons    21
  FIBO BLOKI    23
  FIBO BLOKU mūra tehniskā informācija    23
  Mūrēšana ar FIBO BLOKIEM    24
  Papildus apstrāde FIBO BLOKIEM    24
  FIBO BLOKU iestrāde    25
  Keramzītbetona bloki    26
  Keramzīta izgatavošana    27
  Kāpēc ir jāizvēlas keramzītbloki    29
  Sendvičtipa paneļi    31
  Sendvičtipa paneļu pielietojums    31
  Sienu, griestu panelis TENAX W    32
  DOBELES PANELIS    33
  Paliekošo veidņu būvniecības sistēma    33
  Sistēmas "Dobeles panelis" galvenās priekšrocības, būvniecībā un rekonstrukcijā    33
  Nesošo ārsienu un iekšsienu paliekošie veidņi    34
  Stiegrojums    34
  Betonēšana    35
  Apdare    35
  Secinājumi    36
  Izmantotā literatūra    37
Darba fragmentsAizvērt

Ekskursiju atskaites
SAKRET
Mācību ekskursija uz būvniecības izstrādājumu ražotni „SAKRET”, kas specializējas divu veidu būvizstrādājumos un apkalpo, apgādā Baltijas valstis kā Lietuvu un Igauniju. Kā viens no galvenajiem un senākajiem veidiem ir sauso maisījumu ražošana un otrs, kura vēsture ir nedaudz jaunāka, ir šķidro mastiku ražošana. Tagad tad arī nedaudz par katru no nozarēm atsevišķi.
Kā jau minēts, pašos pirmsākumos „SAKRET” specializējās uz sauso maisījumu ražošanu, tādēļ tad arī tās vēsture ir nedaudz senāka, nekā otra nozare. Sausie maisījumu sastāv no cementa, kuri ir diva veida: pelēkais un baltais, dažāda veida kaļķiem, kuri arī ir vairāku veidu, un smiltīm. Smiltis tiek piegādātas un vienkārši izgāztas kaudzēs. Šīs smiltis ir slapjas, taču ražošanai ir nepieciešamas sausas smiltis, tāpēc tās tiek arī izžāvētas. Viss saražotais, pirms sapakošanas un safasēšanas uzglabājas divās augstās tvertnēs. Fasēšana notiek automātiski un tā tiek veikta divu tilpumu maisos – 25 kg un 40 kg. Pēc maisījumu sabēršanas maisos, tie tiek nopresēti un sakrati uz paletēm. Sakraušana uz paletēm ir vienīgais darbs, kur ir nepieciešams pielikt cilvēka roku, pārējais viss ir automātisks. Tālāk šīs sakrautās paletes tiek apvilktas ar plēvi, nospriegotas un padotas tālāk aizvešanai uz noliktavām. Tiek ražoti visdažādākie sausie maisījumi, kā apmetumi, špakteles, ģipškartona līmes, betoni, mūrēšanas sastāvi, siltināšanas sistēmas un vēl daudz citi sausie maisījumi.
Otrā ražotne, kuru apmeklējām, bija šķidro mastiku ražotne, kura visnotaļ kardināli atšķīrās no iepriekšējās, jo šajā valdīja diezgan liela tīrība un klusums. Šai ražošanai princips ir līdzīgs – viss tiek likts kopā, sajaukts, samaisīts un nodots fasēšanai. Šeit viss sastāv galvenokārt no divām sastāvdaļām: šķidrās sastāvdaļas un sausās sastāvdaļas. Viss process, tāpat kā pie sausajiem maisījumiem, ir datorizēts, kad tiek ievadīta datorā recepte un tālāk dators jau pats visu sasver un samēra. Tālāk jau notiek divu veidu fasēšana: vai nu tā ir fasēšana un svēršana ar rokām, vai nu visa masa tiek pa trubām padota tālāk, kur jau šo darbu veic aparāts, kurš līdzīgi sasver masu attiecīgi cik daudz ir nepieciešams. Ražo dažāda veida gruntis, hidroizolācijas, silikātkrāsas, līmes un vēl daudz ko citu.
Visā visumā rūpnīcas apmeklējums bija noderīgs, jo tika iegūtas daudzas zināšanas, gan teorētiskās, gan praktiskās, kas palīdzēja izprast pašu ražošanas procesu.


Knauf

SIA “Knauf” ir viens no lielākajiem ģipša, kaļķa-cementa un citu būvmateriālu ražotājiem Baltijā. Šis uzņēmums Latvijā ir dibināts 1994. gada 4. oktobrī. SIA „Knauf” ir sekmīgi darbojies būvmateriālu ražošanas un tirdzniecības jomā pašmāju un Baltijas tirgū. KNAUF rūpnīca Sauriešos ir pirmā un vienīgā ģipškartona plākšņu ražotne Baltijas valstīs, kura izmanto progresīvas tehnoloģijas. Uzņēmuma kapacitāte ir pietiekama, lai spētu nodrošināt Baltijas valstu pieprasījumu pēc KNAUF ģipškartona. Daļa produkcijas tiek eksportēti uz Igauniju, Lietuvu un Baltkrieviju. KNAUF ir veicis ievērojamas investīcijas Sauriešu būvmateriālu ražotnes rekonstrukcijā un jaunu ražošanas objektu izveidē:
o 1997. gadā Latvijā tika sākta metāla profilu ražošana
o 1998. gadā – apmetumu ražošana
o 2000. gada septembrī ekspluatācijā nodota ģipškartona plākšņu rūpnīca Sauriešos. Tās jauda nodrošina pieprasījumu pēc šī KNAUF produkcijas veida visā Baltijā
o 2006. gada septembrī Knauf atklāja jauno ģipša-cementa produkcijas rūpnīcu.
Lai būtu vieglāk orientēties plašajā KNAUF produkcijas klāstā, tas ir sadalīts atsevišķās būvmateriālu grupās:
o sausās būves konstrukcijas sienām, starpsienām un griestiem;
o pašizlīdzinošie grīdu maisījumi;
o fasāžu siltināšanas sistēmas;
o apmetumi un gruntis;
o nedegošie KNAUF materiāli;
o plaši izplatītie KNAUF šuvju aizdares materiāli;
o flīžu līmes utt.
Firma piedāvā jaunākās tehnoloģijas, servisa pakalpojumus, kā arī mašīnas un instrumentus. KNAUF nodrošina kompleksus risinājumus, piedāvājot visus konkrētā darba veikšanai vajadzīgos materiālus no viena ražotāja.
KNAUF ir organizējis apmācību kursus apmēram 6000 celtniecības speciālistiem, kuri notiek uzņēmuma praktiskās apmācības centrā Sauriešos, ar mērķi, dalīties pieredzē par vadošo būvmateriālu izmantošanu celtniecībā.


Cemex

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties