Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:939431
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Eiropas ekomarķējums    2
2.  Ekomarķējuma kritēriji    8
3.  Ekopuķīt Latvijā    10
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas ekomarķējums ir brīvprātīga sistēma, kas izveidota 1992.gadā, lai mudinātu uzņēmumus tirgot produktus un pakalpojumus, kas ir labvēlīgāki videi. Produktiem un pakalpojumiem piešķirts ekomarķējums – ziedu logo, ļaujot patērētājiem, tostarp valsts un privātajiem pircējiem vieglāk identificēt (European comission environment 2010, ER).
Šodien ES ekomarķējums aptver plašu produktu un pakalpojumu tīklu un tiek patstāvīgi pievienots jaunām grupām. Produktu grupas ir tīrīšanas līdzekļi, iekārtas, papīra izstrādājumi, tekstila, mājas un dārza preces, smērvielas un pakalpojumi, kā, piemēram, tūristu izmitināšanas vietu organizēšana. Lai gan logotips var šķist vienkāršs, vides kritēriji, lai iegūtu šādu marķējumu ir ļoti grūti un tikai labākās preces, kas ir labvēlīgas un draudzīgas videi izcīna sev ekomarķējumu. Vēl vairāk, tā ir etiķete, kam patērētājs var patiešām uzticēties. Kritēriji ir veidoti vienošanās ceļā ar Eiropu, balstoties uz Eiropas tirgus līmeni pēc plašām konsultācijām ar ekspertiem, pārbaudēm, tiek noteikts vai produkts atbilst šo augsto vides un veiktspējas standartiem (European comission environment 2010, ER).
ES ekomarķējums ir strauji augošs zīmols. Daudzi ražotāji vēlas pārdot produktus Eiropā, jo ir sapratuši kādas priekšrocības sniedz Eiropas ekomarķējums. Produktus kam ir Eko „puķītes logo” var pārdot visā Eiropas Savienībā un EEZ valstīs (Norvēģijā, Īslandē un Lihtenšteinā). Brīvprātības shēmas nozīmē, ka tas nerada šķēršļus tirdzniecībai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties