Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938809
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Bērnība    4
  Studijas    4
  Ņūtona ieguldījums zinātnē    5
  Mehānika    5
  Brieduma gadi    6
  Mūža nogale    6
  Ņūtons pasaules vēsturē    7
  Ņūtona mehānikas likumi    7
Darba fragmentsAizvērt

Šis referāts ir par vienu no ievērojamākajiem cilvēkiem pasaulē – Īzaku Ņūtonu.
Tā kā Īzaks Ņūtons ir viens no klasiskās fizikas pamatlicējiem un ir devis ļoti lielu ieguldījumu pasaules zinātnē, mans mērķis bija uzzināt ko vairāk par šī izcilā angļu zinātnieka dzīvi un atklājumiem, lai par tiem, varētu pastāstīt arī citiem. Lasot šo darbu, jūs varat iegūt skaidrāku priekšstatu par fiziku un Ņūtona mehānikas likumiem, kā arī par Īzaka Ņūtona dzīvi.
Jau pirms Īzaka piedzimšanas nomira viņa tēvs. Topošais ģēnijs ieradās pasaulē 1643. gada 4. janvārī Dienvidanglijā, Linkolnšīras grāfistē, Vūlstorpas ciemā lauksaimnieka ģimenē. Zēns bija tik sīks un vārgs, ka piederīgie centās viņu pēc iespējas ātrāk nokristīt, jo bija maz cerību, ka zēns paliks dzīvs. Taču sīkais puisēns izdzīvoja un – pasteidzoties notikumiem priekšā, jāpiebilst - sasniedza 84 gadu vecumu.
Māte pēc trim gadiem apprecējās otrreiz, un tādēļ ģimenes materiālie apstākļi uzlabojās. Radās iespējas arī dēla labākai izglītošanai. Tāpēc arī pēc lauku skolas Īzaks divpadsmit gadu vecumā nokļuva pilsētas skolā Grantēmā. Angļu skolām šajā laikā bija raksturīgas stingras audzināšanas metodes. Sevišķi populāri bija miesas sodi.
Īzaks Ņūtons bija kautrīgs, kluss zēns ar vidējām sekmēm. Tomēr tieši šajā laika notika lūzums zēna dzīvē. Reiz kāds no klasesbiedriem Īzakam spēcīgi iesita. Aizvainojums bija tik liels, ka vajadzēja gūt gandarījumu. Vienīgā iespēja pārspēt pāridarītāju bija – gūt labākas sekmes mācībās. Tā arī Ņūtons izdarīja un kļuva par pirmo skolēnu klasē.
Grantēmas skolā galvenie mācību priekšmeti bija svētie raksti, Bībeles vēsture. Bez tam Ņūtons te apguva arī senās grieķu, latīņu un senebreju valodas. Diemžēl šī skola maz deva matemātikas jomā – Ņūtons iepazinās tikai ar aritmētiku un ģeometrijas sākumiem. Viņš izgatavoja dzirnaviņas, kuras grieza ieslodzīta pele, ūdens pulksteni un saules pulksteni. Dažreiz mazais Ņūtons naktī palaida pūķus, kurus izgaismoja ar laterniņām. Šajā laikā zēns arī daudz zīmēja un rakstīja dzejoļus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties