Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938314
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādas ir autora nemāntiskās tiesības?
Vispirms gribētos dot priekšstātu par to , kas vispārīgā veidā nozīme „nemantiskās”. Nodefinēsim pēc likuma piederošus nemantiskus labumus (dzīvība, veselība, gods un cieņa, darījuma reputācija, personiskās dzīves, personīgā un ģimenes noslēpuma neaizskaramība u.tml.) vai kas aizskar tā personiskās nemantiskās tiesības (tiesības uz sava vārda izmantošanu, autorību un citas nemantiskās tiesības saskaņā ar likumiem par intelektuālā īpašuma aizsardzību). Likumā par autortiesībam ir runāts par autora personiskām tiesībam : autorība; izlemšana par darba izziņošānu un laiku, kad tas būs izziņots; darba atsaukšana; vārds, obligāta autora vārda norādīšana visos avotos saistītos ar viņa darbu; darba neaizkaramība; pretdarbība sava darba pārveidošanai, vai arī tādai autora tiesību aizskaršanai, kas var kaitēt autora godam vai cieņai.
Mūsu sabiedrība vēl nav izpratusi cilvēka nemateriālo vērtību nozīmi, līdz ar to dzīve reti saskaramies ar tāda vieda juridiskiem principiem. Aizsardzība tiek noteikta personai kopš dzimšanas vai pēc likuma piederošajiem nemantiskajiem labumiem, kas ir raksturīgi augsti attīstītai sabiedrībai, kur cilvēkam un garīgajām vērtībām ir lielāka nozīme un vērtība nekā mantiskajām vērtībām. Šīs vērtības aizsargā un ir jāsargā valstij. Latvijas Republikas tiesu prakse neizceļas ar sevišķi lielām kompensācijas summām, kas tādējādi liecina par sabiedrības ļoti zemo novērtējumu nemantiskajām vērtībām.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174836
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties