Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936164
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Funkcionālie pārtikas produkti    4
2.  Funkcionālie piena produkti    6
3.  Praktiskās situācijas novērtējums    8
  SECINĀJUMI    11
  PRIEKŠLIKUMI    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Darba fragmentsAizvērt

Piedāvājums šiem produktiem ir ļoti plašs, tabulā ir apkopoti, autores prāt populārākie produkti, ko pati un ģimene iegādājas. Un var secināt, ka grūtāk ir atrast jogurtu, kas nesatur bifido baktērijas, jo ļoti uzkrītoši „lec acīs”– bifido, prebiotisks, L. Casei un citi dažādi uzraksti, kas piesaista patērētāju uzmanību.

SECINĀJUMI
1. Funkcionālo pārtikas produktu tirgus strauji pieaug, sabiedrībā palielinās interese par veselības saglabāšanu, lietojot veselīgu un sabalansētu uzturu.
2. Funkcionālā pārtika neārstē slimības, bet tikai samazina to risku.
3. Funkcionālos produktus ieteicams lietot ikdienas uzturā zarnu trakta darbības, sirds, asinsvadu un imūnsistēmas nostiprināšanai.
4. Efekta sasniegšanai funkcionālie produkti jālieto ilgstoši.
5. Bifidobaktērijām ir dzīvotspējīgākas par laktobaktērijām.
7. Jo īsāks derīguma termiņš, jo dzīvāks produkts.
8. Funkcionālo piena produktu pieejamais klāsts veikalos ir ļoti plašs un ikkatram ir iespēja izvēlēties, gan pēc cenas, tilpuma un garšas.
9. Grūtāk ir atrast jogurtu, uz kura iepakojuma nav minēts kāds baktēriju nosaukums.

PRIEKŠLIKUMI
1. Uz iepakojuma vajadzētu norādīt, kādai problēmai konkrētais produkts palīdz, piemēram, Activia pret vēdera pūšanos.
2. Pašmāju Biolakto vajadzētu vairāk reklamēties gan televīzijā, gan radio, jo visbiežāk to iesaka tieši ārsts.
3. Vajadzētu cilvēkus izglītot, kas īsti ir bifidobaktērijas un laktobaktērijas, lai patērētāji saprastu to svarīgo nozīmi.
4. Patērētājiem uzturā jāsamazina cukura, saldu dzērienu un augļu daudzums, vairāk jālieto svaigi salāti un dārzeņi, tie veicina pienskābes baktēriju attīstībai labvēlīgas vides veidošanos zarnās.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties