Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:935769
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā pirmie iedzīvotāji ienāca 9.gadu tūkstotī p.m.ē. Tie bija ziemeļbriežu mednieki, kuri uz patstāvīgu dzīvi šeit nepalika. 3.gadu tūkstotī p.m.ē. Latviju sāka apdzīvot somugri, kuri izveidoja Latvijas teritorijā tautu lībiešus. 2.gadu tūkstotī p.m.ē. Latvijā ienāca balti, kuri šeit izveidoja četras tautas: sēļus, kuršus, zemgaļus, latgaļus.
Akmens laikmetā Latvijas tautas nodarbojās galvenokārt ar augu vākšanu, medīšanu, bet ar laiku iemācījās arī zvejot un zemkopību. Dzīvoja nelielās apmetnēs upju un ezeru krastos. Bronzas laikmetā svarīgākā nodarbošanās bija lopkopība. Lai aizsargātu savus ganāmpulkus, tika celtas nocietinātas apmetnes. Dzelzs laikmetā par galveno nodarbošanās veidu kļuva zemkopība. Sākumā līda līdumus, bet vēlāk iekopa tīrumus. Divlauku sistēmu pakāpeniski nomainīja trīslauku sistēma.
Līdz ar zemkopības attīstību mainījās arī cilvēku dzīvesveids. Viņi vairs nedzīvoja dzimtās, ģintīs, bet gan saimēs. Vairākas saimes dzīvoja vienā ciemā. Vairāki ciemi ar laiku apvienojās pilsnovados. Spēcīgāko pilsnovadu vecākie ar laiku sāka veidot valstis.
Livonijas valstiņas.
Viduslaiku valstīs pastāvēja divas varas:
valdnieki;
baznīca.
Tā kā Latvijā nebija radušies spēcīgi valdnieki un teritorija bija nonākusi vācu iekarotāju rokās 13.gs. laikā, vācu bīskapi un ordenis te izveidoja paši savas valstis. Vācieši bija pakļāvuši netikai Latviju, bet arī Igauniju, nosaucot šīs teritorijas par Livoniju.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137625
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties