Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933235
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tematu referātam „Brīvība un atbildība” es izvēlējos tāpēc ka jau vidusskolas laikā mums bija jāraksta eseja par brīvību un atbildību. Man jau tad iepatikās iedziļināties šajā tematā, kas ir cieši saistīts ar jebkuru cilvēku un viņa personību. Manuprāt, katra sevi cienoša personība izjūt atbildības sajūtu- protams, arī sava veida brīvību. Ir jauki apzināties, ja Tev ir par ko rūpēties, cīnīties, atbildēt vai arī vienkārši eksistēt noteiktu mērķu vadītam. Lai īstenotu savus mērķus vajag ticēt sev un saviem spēkiem, kā arī gūt citu ticību Tev, tāpēc ir vajadzība pēc cieņas un atbildības pret citiem- ne tikai pret sevi.
Šajā referātā apskatīšu teoriju par brīvību, atbildību un pienākumu, kā arī izteikšu savu viedokli par kādu no Nīčes citātiem un savu viedokli par brīvību.„Ētikas kategoriju, ētisko vērtību ansambļa pastāvēšanas priekšnosacījums ir dzīvības vērtība, bet pamatā ir brīvības vērtība saistībā ar brīvo izvēli, ar brīvības paplašinājumu un padziļinājumu cilvēku un sabiedrības dzīvē”

BRĪVĪBA UN BRĪVĪBAS ĒTIKA
Nerisinot brīvības problēmu, nav iespējams skatīt morāli, ētiku, personību kopumā. Brīvība ir jebkuras ētiskās sistēmas centrālā tēma, kā arī katra konkrēta cilvēka tikumiskās atbildības izpausme. Kas ir un kā iespējama brīvība? Kā tā izpaužas? Ar ko tikumiskā brīvība atšķiras no politiskās brīvības? Šie jautājumi nemitīgi nodarbina cilvēku prātus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties