Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931486
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
  Avotu un literatūras apskats    7
1.  Ieskats franku vēsturē līdz Merovingu ēras beigām    9
1.1.  Arheoloģiskās liecības par pirms migrāciju periodu    9
1.2.  Pēcmigrāciju posms un Merovingu valdīšana    11
1.3.  Franku institūcijas un ekonomika Merovingu ēras laikā    15
2.  Franku karadraudžu apskats avotos    18
2.1.  Tūras Gregora franku vēsture    18
2.2.  Saliešu likumi    22
  Secinājumi    25
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

Mana darba tēma ir ,,Franku karadraudzes un to ietekme uz franku valsti’’. Šādu tēmas izvēlei man ir vairāki iemesli. Pirmkārt paši franki un viņu valsts man šķiet savdabīgs agro viduslaiku fenomens. Tā ir valsts, kura ir veidojusies uz vardarbīgiem pamatiem, franku barbariem ielaužoties romiešu-gallu pasaulē, un kuras pastāvēšanas laikā ne mirkli nenorimst vardarbība, kari un laupīšana, bet kura par spīti tam ir visilgāk dzīvojošā barbaru karaliste, no visām, kuras izveidojās pēc Rietumromas impērijas bojāejas. Šai valstij piemīt arī cita unikalitāte, salīdzinot ar blakus esošajām barbaru valstīm- franki uzreiz kristīgo ticību pieņēma katoļticības veidā, izlaižot ariānisma stadiju, kam ir milzīga loma šīs valsts pastāvēšanā un ārpolitikā. No visas franku valsts vēstures es nolēmu apskatīt tieši Merovingu dinastijas valdīšanas laika posmu, gan laikā kad šī valsts tikai veidojās, gan laika posmā, kad to jau bija nomocījuši nepārtraukti iekšējie kari, gan kad Merovingi vairs skaitījās valdnieki tikai nomināli un pār valsti valdīja majordomi, lielie aristokrāti un bīskapi. Iemesls tam ir šī laika dinamika un milzīgā nozīme militarizācijai un karam, ko mēs saredzam visos šī perioda aspektos un būtībā. Merovingu dinastijas valdīšanas laiku var datēt no Hlodviga valdīšanas sākuma līdz kamēr Pipins Īsais pārņem varu un sākas Karolingu dinastijas valdīšanas laiks, jeb no 481.(482.) līdz 751. gadam.
Tas arī ir mans darba mērķis-aplūkot tā laika karavīru ietekmi uz franku valsti kopumā kā arī attiecības ar franku valsti, skatoties un pētot kā šie kareivji mijiedarbojas ar aristokrātiem un karaļiem, kas būtībā arī reprezentē valsti.
Lai sasniegtu šo mērķi es esmu nolēmis savu darbu veidot divās nodaļās, ar atšķirīgu pieeju katrā no tām. Pirmajā nodaļā es esmu nolēmis balstoties uz literatūru aplūkot franku vēstures attīstību sākot jau ar dažām pieejamām arheoloģiskām liecībām par pirms migrāciju ģermāņiem, tālāk jau īsi apskatot franku valsts vēsturi, lai varētu gūt un sniegt priekšstatu par šīs valsts vēsturi līdz Karolingu dinastijas valdīšanas sākumam. Gūstot priekšstatu par valsts veidošanos, tās iekšējām un ārējām problēmām, kā arī valsts attīstību, vai tieši otrādi regresu, ir iespējams arī interpretēt un izprast avotus, uz kuriem balstīsies mana darba otrā daļa.
Un sev kā uzdevumu sava darba mērķa sasniegšanai es uzstādu, pirmkārt, kā jau iepriekš minēju īsi aplūkot franku valsts vēsturi, lai gūtu priekšstatu par valsti kā tādu un tās attīstību. Bet krietni svarīgāks uzdevums mana mērķa sasniegšanai ir aplūkot Tūras Gregoru meklējot šajā avotā atsauces uz kara draudzēm un to lomu franku valstī, kā arī analizēt un interpretēt iegūto informāciju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties