Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931259
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vidzemē Baltijas jūras piekrastes ainavu bagātina smilšakmens klintis Mantiņos, akmeņaini līcīši Vitrupē un smilšainās Jūrmalas un Saulkrastu pludmales. Iekšzemē ūdens tūristus vilina līkumotā Gauja. Pārgājieniem vienatnē vai kopā ar ģimeni ļoti piemērota ir Gaujas senleja. Ievērojams dabas tūrisma objekts ir Gaujas nacionālais parks, kas bija pirmais nacionālais parks Latvijā. Senlatviešu pilskalni, viduslaiku pilis, smilšakmens alas, skulptūru dārzs ir atrodami gleznainajos pakalnos pie Gaujas upes. Iespaidīgā dižliepa atgādinās par romantisko Turaidas Rozes leģendu. Sportiska dzīvesveida piekritējiem patiks daudzās labiekārtotās slēpošanas trases, bobsleja un kamaniņu trase, kas atrodamas Siguldā.
Amatas upes krasti pārsteigs ar daudziem smilšakmens klinšu atsegumiem - Zvārtes iezis Amatas senielejā ir viens no augstākajiem smilšakmens atsegumiem Latvijā. Ērgļu (Ērģeļu) klintis ir varenākās klintis Gaujas krastā. Senās Hanzas savienības pilsētas Valmiera, Cēsis un Limbaži piedāvā apskatīt bagātīgo arhitektūras un kultūras pieminekļu klāstu. Cēsu Livonijas Ordeņa viduslaiku pilsdrupās notiek gadskārtēji klasiskās mūzikas festivāli.
Ārašu Ezerpils rekonstrukcija aicina iejusties 9.gadsimta gaisotnē. Vienīgais Latvijas šaursliežu bānītis dzelzceļa līnijā Gulbene-Alūksne ir unikāls, joprojām funkcionāls tehniskās vēstures piemineklis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties