Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskās ziņas laikrakstā "Diena" par Pekinas Olimpiskajām spēlēm 2008.gada augustā

     

    Konspekts4 Žurnālistika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:930950
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pekinas Olimpiskās spēles viens no šā gada grandiozākajiem pasākumiem, kas pasaules vēsturē iesoļojušas ar pārsteidzošiem faktiem. Par tām runāja mēnešiem pirms to sākuma, un runā vēl šodien. 2008. gada 8.augustā tās tika atklātas ar stundu garu atklāšana šovu, kuram izdevās izvairīties no ideoloģijas, politikas, impēriskajām ambīcijām un vēsturiskajiem problēmjautājumiem, kas saistīti ar Ķīnas tēlu un tā starptautisko vērtējumu mūsdienās. Vizuāli Pekinas Olimpiskās spēles bija perfekts priekšnesums ar trim pamata motīviem. Atklāšanas ceremonijā parādījās Ķīnas tautas tradīcijas, tehnoloģijas un viņu nemirstošais kolektīva spēks, kas atspoguļo to, ka ar kopīgām interesēm un darbaspēku var izveidot pārsteidzoši grandiozu pasākumu, kā rezultāts ir iespaidojis visus tā skatītājus pasaulē. Jāpiemin to, ka klātienē šo atklāšanas ceremoniju noskatījās ap deviņdesmit vienu tūkstoti cilvēku.

Starptautiskā ziņu plūsma.
Starptautiskā ziņu plūsma ir viens no galvenajiem līdzekļiem informācijas apmaiņā. Saskaņā ar H. Moulanas skaidrojumu, starptautisko ziņu plūsmas saturu ietekmē divi faktori – iekšējie medija faktori un ārējie medija faktori. Kas nosaka to, cik ziņas būs kvalitatīvas un kā tās ietekmēs auditoriju attiecīgajā, globālajā reģionā.
‘’Starptautisko ziņu pētniecībai izmanto četras pieejas metodes. Mikro līmeņa analīze apskata – 1. selekcijas perspektīvu pēc ‘’Vārtu sargu’’ analīzes, kas ir arī vecākā no tradīcijām, 2. konstruēšanas perspektīvu pēc ārzemju ziņu satura ideoloģijas kritikas un ziņu mediju organizāciju analīzes. Makro līmeņa analīze apskata – 3.selekcijas perspektīvu pēc ziņu plūsmas analīzes, un 4. konstruēšanas perspektīvu pēc mediju imperiālisma un ziņu mediju politiskās ekonomijas.’’1
Savā darbā apskatīšu J. Galtunga un M. Ruge piedāvāto starptautisko ziņu plūsmas modeļa darbību, piemērojot to empīriskajiem datiem. Par pamatu izmatojot starptautiskās ziņas laikrakstā ‘’Diena’’ par Pekinas Olimpiskajām spēlēm 2008. gada augustā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117136
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties