Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Administratīvā procesa likuma 67.panta otrās daļas 4.punkta interpretācija

     

    Konspekts2 Tiesības

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:930628
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Administratīvajā aktā nav jānorāda pilnīgi visi izteiktie viedokļi un argumenti, bet tikai tie, kuriem ir nozīme lietā. Tomēr, ja visi izteiktie viedokļi un argumenti ir būtiski, administratīvajā aktā jābūt norādītiem visiem šiem viedokļiem un argumentiem. To, ka iestāde ņēmusi vērā šos viedokļu vai argumentus, tā var pierādīt, tikai detalizēti atrunājot tos administratīvajā aktā. Tas parāda arī, iestādes centienus noskaidrot objektīvo patiesību, kā arī jautājuma izlemšanas pamatojumu, taisnīgumu utt.
Vēsturiskā interpretācija. Katrs likums un tiesību norma ir pieņemta konkrētos vēsturiskos apstākļos, kuros meklējama normas pieņemšanas nepieciešamība. Vēsturiskās iztulkošanas elements dod “racionālus norādījumus par likuma mērķi: konkrēta likuma rašanās un priekšvēsture, tiesību tradīcija, kurā likums iekļaujas, ļoti bieži kalpo par svarīgu pazīmi ideālam, kas likumdevējam bija acu priekšā, pieņemot priekšrakstu”. Vēsturiskās metodes uzdevumi būtībā ir tādi paši kā iepriekš aplūkotās gramatiskās un sistēmiskās metodes uzdevumi, tikai tie tiek attiecināti uz to laiku, kad iztulkojamā norma tika izstrādāta un pieņemta.
Rezultējoši, Administratīvā procesa likums tiek balstīts uz Satversmē ietvertajiem principiem. Latvija ir demokrātiska valsts, līdz ar to valsts varai ir jārada apstākļi, ka iedzīvotāji ir līdzvērtīgi valsts iestādēm, nevis tikai regulējami subjekti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1322674
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties