Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929306
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrībā valda pieņēmums, ka valsts un pašvaldība rūpējas par jaunās paaudzes izglītošanu, aizmirstot, ka mājsaimniecības investē lielus līdzekļus izglītībā. Ir svarīgi izprast katra ekonomikas dalībnieka – mājsaimniecības, valsts un biznesa pasaules – devumu izglītībā.
Zinātniski pētnieciskā darba mērķis: Pētīt mājsaimniecības investīcijas bērnu izglītības nodrošināšanā vispārējās vidējās izglītības posmā.
Uzdevumi:
1.Izpētīt Izglītības likumu, kā arī skolēnu tiesības uz izglītību.
2.Izpētīt valsts un pašvaldības finansējumu izglītības procesa nodrošināšanā.
3.Izpētīt, kāda ir mājsaimniecības loma skolēnu izglītībā.
Tika izvirzīta hipotēze – tā kā valsts un pašvaldība nespēj pilnībā nodrošināt skolēnus ar mācību grāmatām un darba burtnīcām, vecākiem jāveic lielas investīcijas bērnu izglītībā.
Metodes: Darba gaitā tika izmantotas dažādas pētījuma metodes. Tika atlasīti un analizēti interneta resursu materiāli, likumu krājumi, speciālā literatūra, kā arī periodisko izdevumu materiāli, veikta anketēšana, datu apkopošana un apstrāde. Darbā izmantotas diagrammas un tabulas.
1. Valsts un pašvaldības loma izglītībā
Izglītībai jākļūst par vienu no sabiedrības galvenajām prioritātēm. Tikai izglītoti cilvēki, kuri būs konkurētspējīgi Eiropas darba tirgū, var radīt priekšnosacījumus tālākai tautas attīstībai un nacionālās bagātības pieaugumam. Izglītības stratēģijas mērķis ir sagatavot kvalificētus speciālistus pietiekamā skaitā atbilstoši tautsaimniecības vajadzībām un darba tirgus nosacījumiem.
Latvijas izglītības sistēmā, tāpat kā visā sabiedrībā, notiek reformas. Šajā procesā ir gūti konkrēti panākumi. Būtiski palielinātas pašvaldību tiesības un pienākumi izglītības jomā, attīstās privātais sektors, tiek izstrādātas jaunas mācību grāmatas.
Līdz 1991. gadam Latvijā pastāvēja izglītības organizācija un politika, kuru raksturīgākās iezīmes bija maksimāla centralizācija un monopols, marksisma ideoloģija un cenzūrai pakļauts izglītības saturs. Izglītības iestādēm bija garantēts visai nepilnīgs finansējums, kas neradīja krīzes situācijas, taču nedeva arī iespējas būtiskai attīstībai. (5;124)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119734
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties