Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929047
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nāve – ir dzīvas būtnes beigas.1 Es, savukārt, dotu nāvei tādu definīciju: Nāve – ir jebkura cilvēka dzīves sastāvdaļa, ar kuru viņš ir saistīts visu mūžu. Cilvēks nezina, kad viņš mirs, bet, kad viņa stunda ir klāt, viņš to jūt. Ir cilvēki, kas tik ļoti izvairās no jebkāda veida nelaimes iespējām, ka viņu dzīve nemanot pārvēršas eksistēšanā. Bieži vien cilvēki, kas uzzina, ka viņiem atlicis pavisam neilgs dzīvošanas laiks (piem., smagu slimību rezultātā), pievēršas Dievam, iespējams uzskatot, ka viņš var uzdāvināt tiem kādu papildus dienu vai atlaist tiem grēkus, ja tie tic, ka eksistē paradīze un elle.
Senajos laikos cilvēki ticēja nemirstībai, pāriešanai uz citu pasauli – mirušo pasauli. Par piemēru var būt Senā Ēģipte. Ēģiptieši uzskatīja, ka īstena un mūžīga dzīve ir iespējama tikai aizkapa valstībā, ka zemes dzīve ir tikai sagatavošanās šai īstajai dzīvei. Viņi cēla piramīdas, kapenes, veselas mirušo pilsētas, jeb nekropoles. Mirušie tika mumificēti, ar to cenšoties saglabāt mirušās miesas, īpašu nozīmi pievēršot sirdij, uzskatot to par saprāta centru. Arī visas dārglietas, kas piederēja nelaiķim, tika apraktas kopā ar viņu, lai “citā” pasaulē viņam būtu laba dzīve. Ja mirušais bija faraons, lieki piebilst, ka līdz ar viņu, nāvē bija spiesti iet arī viņa kalpi un dzīvnieki.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties