Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927747
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kodolenerģijas priekšrocības    4
  Kodolenerģijas negatīvās puses    5
  AES celtniecība Eiropā    6
  ES valstis pret Kodolenerģiju    9
  Novecojušie atomreaktori, Austrumeiropa    11
  Nākotnes perspektīvas Kodolenerģētikā    18
  Secinājumi    20
  Izmantotie avoti    22
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, atomelektrostaciju celtniecība ir ļoti aktuāla tēma mūsdienās, tas pats viens fakts par Černobiļas AES katastrofu vien pierāda, ka AES celtniecība kādā valstī ir ļoti nopietns solis pretī augošai ekonomikai, bet arī varbūt solis pretī katastrofai. Viens no galvenajiem jautājumiem sakarā ar AES celtniecību ir „Kur glabāt kodolatkritumus?”
Uz šo jautājumu atbildi mēģina rast daudz zinātnieku, jo kodoldegviela sadalās diezgan ilgā laika posmā, šī nasta ko mēs sagādājam tagad būs jānes uz saviem pleciem mūsu pēcnācējiem. Atomelektrostacijas celtniecībai ir gan savi plusi, gan mīnusi. Vispirms gribētos sākt ar mīnusiem. Atomenerģijas sfērā strādājošie apgalvo, ka atomelektrostacijas ir veids, kā samazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisijas. Pēc manām domām, tomēr atomelektrostacijas(AES) celtniecība vairāk tomēr saistās ar diezgan lielu risku. Bieži vien tieši cilvēku izraisītās avārijas rūpniecības uzņēmumos apdraud dabu, kā arī paša cilvēka dzīvību un veselību. Tieši avārijas ķīmiskajos uzņēmumos un atomelektrostacijās rada lielu postu, jo avārijas gadījumā plašas teritorijas tiek piesārņotas ar ķīmiskajiem savienojumiem un radioaktīvajām vielām. Atomenerģija rada bīstamus atkritumus. Katra atomelektrostacija urāna kodolu sašķelšanas rezultātā pārvērš par spēcīgiem radioaktīviem atkritumiem. Radioaktīvā starojuma dēļ kodolatkritumi apdraud cilvēces dzīvību. Radioaktīvie atkritumi ir jāglabā ļoti specifiskos apstākļos, lai tie neapdraudētu visu dzīvo. Tie jāglabā vairākus simtus tūkstošus gadu drošā nošķirtībā no cilvēkiem, dzīvniekiem un augiem. Ir zināms, ka atomelektrostacijas darbojas jau 50 gadu, bet līdz pat šodienai vēl neviens nezin, kā droši atbrīvoties no kodolatkritumiem. Visā pasaulē nav nevienas drošas spēcīgo radioaktīvo atkritumu savākšanas un uzglabāšanas vietas. Pie kam radioaktīvo atkritumu transportēšana un uzglabāšana prasa milzīgas izmaksas, kuras valstis sedz no nodokļu maksātāju naudas. Ja šīs summas tiktu pieskaitītas atomenerģijas ražošanas izmaksām, to cena būtu krietni augstāka. Rodas jautājums, vai mēs varam izmantot kodolenerģiju, ja nespējam nodrošināt radioaktīvo atkritumu drošu glabāšanu, gan šodien, gan vēl vairāku gadu tūkstošu ilgā periodā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145315
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties