Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927745
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Ekstrēmā sporta jēdziens    6
2.  Ekstrēmā sporta veidi    8
2.1.  Skeitbords    8
2.2.  BMX    11
2.3.  Snovbords    13
2.4.  Downhill    15
2.5.  In-line jeb skrituļslidošana    17
3.  Ekstrēmā sporta traumas un aizsardzība pret traumatismu    18
4.  Ekstrēmā sporta zvaigznes attiecīgajos sporta veidos    20
5.  Iedzīvotāju aptauja par attieksmi pret ekstrēmā sporta pasauli    24
6.  Secinājumi    28
7.  Izmantoto informācijas avotu saraksts    29
  Apliecinājums    30
  Pielikumi    31
1.  Attēli    31
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Mana izvēlētā tēma ir ‘’Ekstrēmais sports‘’ , kas ir diezgan neizzināta Latvijā, tādēļ mani centieni būs jūs ar to iepazīstināt. Ekstrēmais sports pasaulē turpina attīstīties un kļūst jo dienas, jo dažādāks, cilvēkiem izdomājot aizvien jaunus adrenalīna līmeņa celšanas un baiļu pārvarēšanas veidus. Viens no līderiem šajā ziņā varētu būt arī Stunt Riding – dažādu triku izpildīšana, braucot lielā ātrumā ar pielāgotu šosejas motociklu. Tad arī jau par tradicionāliem var nosaukt tādus sporta veidus kā sērfings, snovbords, skeitbords, BMX un downhill. Šie sporta veidi ir viens no riska tiešākajiem piemēriem, jo cilvēks veicot dažādus trikus šo sporta veida ietvaros pakļauj sevi zināmam baiļu, stresa līmenim, kuru pārvarēt palīdz adrenalīns, kas veidojas izpildot to. Rodas jautājums kāpēc tas ir vajadzīgs, vai nav bailes no tā, ka tas var būt pat bīstami. Protams, ka tas ir bīstami, bet šiem cilvēkiem, kas to dara risks ir kā narkotikas, kuras ir nepieciešamas, jo tā palīdz dzīvot, palīdz iet uz priekšu un rīkoties. Risks ir kaut kas tāds ko cilvēki dara, lai stātos pretī bailēm. Un tad, ka tu esi pārvarējis šo baiļu barjeru un nonācis drošībā, sajūtas ir neaprakstāmas, jo tu esi to izdarījis veiksmīgi un nekas slikts ar tevi nav noticis.
Daudzi no ekstrēmajiem sporta veidiem Latvijā, pagaidām ir tikai bērnu autiņos un par tādu vērienību, kā Ziemeļamerikā un Rietumeiropas valstīs mēs varam tikai sapņot. Taču tas nebūt nenozīmē, ka pie mums neviens nebrauc ar BMX, nevienam pie sāniem nav skeitborda dēlis, kā arī nav snovbordistu vai sērfotāju. Protams, arī nevaram nepieminēt‘’downhill‘’ braucējus, kuri izceļas ar savu pārgalvīgo lidošanu no kalna, pielietojot bremzes ļoti reti. Ar katru sezonu ekstrēmo sportistu kļūst arvien vairāk, rodas jauna pauaudze, kura piesaista arvien jaunus interesentus. Liela daļa no tiem, kuri sākuši nodarboties ar ekstrēmiem sporta veidiem, pārvērš to par savu dzīves veidu. Tie ir tie, kuriem ir nepieciešams adrenalīns ikdienas dzīvē un kurus daudzi sauc par trakiem, bet vai tā ir mēs noskaidrosim turpmākajā darbā.


1. Ekstrēmā sporta jēdziens.
Ikviens no mums ir redzējis TV programmu, kur reklamē kādu ekstrēmu sporta veidu. Visbiežāk tā ir kāda filma vai arī kāds jauniešu raidījums. Vai ir gadījies redzēt ‘’Extreme Sport‘’ kanālu, kur nepārtraukti pārraida dažādas sacensības un iepazīstina ar sportistiem un viņu sasniegumiem. Manuprāt, daļai cilvēkiem attieksme pret šiem sporta veidiem ir diezgan negatīva, citiem pat protestējoša tieši pret rīkotām sacensībām, jo uzskata, kas tās ir pārāk bīstamas.
Parasti negatīva attieksme pārvēršas par pozitīvu uzzinot vairāk par ekstrēmajiem sportaveidiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115510
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties