Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927510
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Abos medijos ziņa tiek atspoguļota visai vienādi, tiek izklāstīts notikums, ta iemesli un sekas ar ko arī kopīgais beidzas. Rt.com raksti bija daudz detalizētāki un tika citētas amatpersonas. Publikas attieksme, nevarētu teikt ka abos tā bija vienāda, abos protams naidīga, taču Latvijas medijā šis naidīgums vairāk izpaudās, kā konflikta situācijas izsmiešana, bez ne kādiem viedokļiem. Komentāri delfi.lv par šo notikumu ir bezjedzīgi un ciniski. Rt.com komentāros varēja novērot diskusijas par konfliktu, bet tik līdz sāka parādīties raksti par ASV turpmākajām darbībam visi komentāri neatkarīgi no nākošajiem rakstiem un to satura, tika vērsti pret ASV darbībām. Komentārus arī šajā medijā var raksturot kā naidīgus, tikkai ne attiecība pret konfliktu, bet gan pieminot ļoti daudz Irākas karu un to kā ASV atkal mēģina iegūt resursus.

SECINĀJUMI
Mediji apzināti vai neapzināti var izraisīt negācijas un pat naidu attiecībā pret kādu konfliktu cilvēkiem, kuiem pat īsti nav nekāda sakara ar šo notikumu. Naidīguma pakāpe ir atkarīga no kultūras un varētu teikt vēsturiskajiem notikumiem. Medijs, kas ir neatkarīgs parasti atspoguļo konfliktu no visām pusēm, min tā iemeslus un tālākās sekas. Lielākā daļa šo neatkarīgo mediju praktizē miera žurnālistiku, vismaz dažus no ši moduļa nosacījumiem. Sākumā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies, mediji lasītāju/publikas naidu pret konfliktu, ja pat tas nav bijis mediju mērķis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties