Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Tiesībaizsardzības iestāžu loma valsts noteikto tiesību normu izpildes nodrošināšanā

     

    Eseja2 Tiesības

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926935
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Notārs ir valsts ierēdnis, kurš apliecina dokumentu vai darījumu patiesumu. Notārs darījumam var piešķirt publisku ticamību. Atšķirībā no advokāta, notārs ir valsts amatpersona. Tas nozīmē, ka valsts notāram ir devusi varas uzticamību, un viņam to ir jāprot saglabāt. Šī iestāde ir būtiska ar to, ka notariātam ir tiesības apstiprināt ļoti svarīgus dokumentus un darījumus, kas mūsdienās ir ļoti būtiski. Taču šeit ari pastāv korupcija, jo ir cilvēki, kuriem ir nepieciešamība apstiprināt nepareizus dokumentus ar notāra palīdzību, kas ir nelikumīgi. Un tādā veidā rodas prettiesiskas darbības.
Iekšlietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde iekšlietu nozarē, kas ietver noziedzības apkarošanu sabiedriskās kārtības nodrošināšanu utt. Iekšlietu ministrs īsteno ministrijas politisko vadību un par savu darbību ir atbildīgs Saeimai. Manuprāt, šī tiesībaizsardzības iestāde ir svarīga un būtiska ar to, ka veic nozīmīgu darbību. Neļauj attīstīties īpaši smagiem un noziedzīgiem nodarījumiem.
Tiesībaizsardzības iestādēm mūsdienās ir būtiska nozīme, jo šīs iestādes regulē lielu daļu no valsts dzīves. Katrai šai iestādei ir savi uzdevumi un pienākumi un katra šī iestāde darbojas savās iespēju robežās. Šīs visas iestādes kopumā nodrošina demokrātisku valsti. Nav noslēpums, bet dažās iestādēs pastāv arī korupcija, bet tā tiek risināta. Vairākās iestādēs ir ilglaicīgs process, bet tas ir tāpēc, kad ir nepieciešam pareizs spriedums, lēmums. Un kuru nevar pieņemt balstoties un nepietiekamu informāciju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247477
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties