Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926840
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kultūra    4
  Māksla    5
  Arhitektūra    7
  Nobeigums    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra
Ķīnas kultūra ir viena no vissenākajām kultūrām pasaulē. Tā sākusi jau veidoties vairākus gadu tūkstošus pirms mūsu ēras un nepārtraukti attīstījusies līdz pat mūsdienām, neskatoties uz neskaitāmiem nomadu iebrukumiem, asiņainiem iekšējiem vietējo iedzīvotāju kariem un ārzemnieku agresijas, kas dažkārt izpostījušas ķīniešu zemi, radot nedzēšamas pēdas vēsturē. Taču neviens iebrucējs nespēja likt savai kultūrai būt pārākai par ķīniešu tautas kultūru. Visas svešinieku ciltis, kas iekarojušas Ķīnu, pašas vēlāk asimilējās ar Ķīnas kultūru un dodot iespējas tai attīstīties.
Par vissenākajiem ķīniešu mākslas darbiem jāuzskata keramikas traukus, kas saglabājušies no 4. – 3. gadu tūkstotim pirms mūsu ēras. Arheologi tos atrada tagadējās Henaņas provinces Janšao rajonā, un no šī vietvārda vissenākā ķīniešu kultūra ieguvusi nosaukumu “Janšao kultūra”.
Ķīnas tradicionālā kultūra ir dziļa un plaša, tajā tiek likts uzsvars uz iekšējo būtību, nevis uz virspusējo. Piemēram, ķīniešu glezniecība akcentē “iekšējās nozīmes attēlošanu”, kamēr tradicionālā ķīniešu deja uzsver “gara un kustības apvienošanos vienā veselā, kur gars virza kustības, un kustības izsaka gara būtību”.
Ķīnas tradicionālā kultūra uzsver cieņu pret dieviem un Debesīm, dzīvošanu saskaņā ar morāles standartiem un savas uzvedības izvērtēšanu. Tas prasa pievērst uzmanību morālei zināšanu apgūšanas procesā. Senajā Ķīnā izglītoti cilvēki lika akcentu uz meditāciju. Pirms uzsākt mācības, viņiem bija nepieciešams nomierināt savus prātus un noregulēt savu elpošanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134094
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties