Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Diktatūras definējums    5
  Politiskās varas attīstība Baltkrievijā    7
  Aptaujas izvedums    8
  Literatūras apskats    13
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
  Pielikumi    18
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu zinātniski pētnieciskā darba(turpmāk darba) tēma ir Diktatūra 20.gs. Eiropā, un darba hipotēze, jeb sasniedzamais darba rezultāts, ir: ‘Vai diktatūras laikā pielietotie līdzekļi attaisnoja savu mērķi?’
Mēs to analizēsim, pētot kādi bija diktatūras galvenie mērķi, kādi bija līdzekļi, un apskatīsim vai šie līdzekļi tik tiešām spēja piepildīt mērķi. Analīzi veiksim izmantojot dažādus papildus līdzekļus un lietosim arhivētus informācijas avotus.
Mūsuprāt šī tēma var būt aktuāla cilvēkiem, kuri vairāk vai mazāk ir saistīti ar politiku, jo pēdējā laikā masu saziņas līdzekļos ir dzirdama informācija, kā dažās pasaules valstīs pastāvošā diktatūra bremzē starpvalstu attiecības. Protams, ka ne vienmēr diktatūra tikai kavē attīstību, tai ir arī savas priekšrocības, kuras mēs darba laikā izpētīsim. Pasaulē pastāv arī sava veida slēptās diktatūras, kurās pie varas esošie cilvēki mēģina noslēpt valstī esošo politisko stāvokli, tā melodami savai tautai un pasaulei.
Tāpat ir dzirdētas runas par to, vai diktatori tiecoties pēc šādas varas nav psihiski saslimuši, vai arī atrašanās pie tik lielas varas izraisa kādās veselības problēmas. Vai arī par diktatoriem var kļūt tikai sabiedrības dīvaiņi, kas nespēj sevi pierādīt savādāk. Ļoti daudzi diktatori izpaudās ar savu nežēlastību.
Mums ir daudz jautājumu, un turpmākajā darba gaitā mēs centīsimies izanalizēt un rast atbildes uz šiem jautājumiem, izmantojot internetā pieejamos materiālus, vēstures grāmatas, rakstnieku sarakstītās grāmatas, presi, iespējams arī intervēsim kādu cilvēku ar dzīves pieredzi, kā arī veiksim aptauju uzzinot kāda ir attieksme pret tādu režīmu mūsdienās, vai cilvēki zina pasaules vēsturi un kādreiz pastāvošo sistēmu. Noskaidrosim vai cilvēki paši izprot, ko nozīmē dzīvot valsti, kurā pastāvoša sistēma ir vērsta uz diktatūrismu.
Mūsu darba mērķis ir izzināt diktatūras rašanās iemeslus, tā pastāvēšanas gaitu un beigās. Izanalizēt bijušas pasaules diktatūras un salīdzināt tās ar pašreiz pasaulē pastāvošo politisko situāciju un izpētīt vai nerodas jaunas diktatūras.
Mēs vēlamies izsecināt, kāda bija diktatoru attieksme pret vadīto tautu (naidīga vai varbūt draudzīga).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1181748
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties