Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926036
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Otrais ES integrācijas etaps notika 1972.-1978.gados. Pie ES pievienojās vēl trīs valstis: Lielbritānija, Īrija un Dānija. Otru integrācijas etapu, sauc par ES pārbaudes gadiem, jo tie bija savienības krīzes gadi. Otrā integrācijas etapā ES pārdzīvoja ekonomisku krīze. Ekonomiskā krīze bija saistīta ar dažādiem pasaules problēmām un pārmaiņām.
Pirmkārt, 1974.-1975.gados notika pasaules ekonomiska krīze. Tā krīze ietekmēja un vājināja daudz dažādu valsts ekonomiku. Protams, ka pasaules krīze bija jūtama arī ES dalībvalstīm.
Otrkārt, 1971.gadā ASV tika nostiprināts dolārs. Sakarā ar to, starptautiskā tirdzniecībā sabruka zelta un valūtas standarts. Tādi procesi stipri kaitināja pasaules ekonomiku.
Treškārt, 1973.gadā OPEC uzlika embargo – aizliegumu pārdot naftas produktus bagātajām Rietumu valstīm. Rezultātā naftas produktu cena pieauga vairāk nekā četras reizes. Tādas šokējošas naftas cenas, izraisīja daudz problēmu saimniecības jomā.
Ceturtkārt, saka slikti darboties keinsiāniskais valsts ekonomiskās regulēšanas modelis. Keinsiāniskais valsts ekonomiskās regulēšanas modelis ir makroekonomiskais virziens, kurš bija nodibināts lai efektīvi cīnīties ar ekonomiskam krīzēm. Tāds modelis veiksmīgi darbojas 25 gadus. Tomēr, makroekonomiskas problēmas, kurus izraisīja naftas krīze, keinsiāniskais valsts ekonomiskās regulēšanas modelis pārvarēt nevarēja. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties