Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:925531
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šo metožu izmantošana ir īpaši svarīga tāpēc, ka ļauj redzēt cilvēka individualitāti, autonomu personību, viņa attīstības īpatnības, kas ļauj izdarīt secinājumus par to, kā veidot mūsdienīgu pedagoģisko sadarbību. Par pētījumu atbilstību mūsdienu tradīcijām tādējādi arī norādīs piemērotu, mūsdienīgu pētniecības metožu izvēle. Tāpēc pētījumu gaitu izstrādājot, ir jārīkojas radoši, rūpīgi jāizvērtē, kuras pētniecības metodes nav zaudējušas aktualitāti arī mūsdienās, jo, piemēram, klasiskās pedagoģijas metodes novērošana, pārrunas un eksperiments, saglabā savu vadošo pozīciju arī mūsdienu pedagoģijas pētniecībā.
Nobeigumā jāsaka, ka pētījuma metožu izvēles pamatprincipi nav iekļaujami vienā noteiktā shēmā, kas ir piemērots visiem pētījumiem. Svarīgi ir izmantot kvantitatīvās metodes pedagoģisko parādību attīstības tendences noteikšanai, bet kvalitatīvās metodes – personības spēju, iespēju, potenciāla attīstības un izmantošanas noteikšanai kā savai dzīvei, tā arī cilvēces labā. Šīs būtu tendences, kam būtu jābūt katrā pētījumā. Toties metodes, kā sasniegt rezultātus, izvēlas un pielāgo pats pētījuma veicējs, balstoties uz savu pētījuma priekšmetu un savām zināšanām, pieredzi un izvēli par katru noteiktu pētniecības metodi, lai sava pētījuma radīšanai radītu visoptimālāko pētījuma metožu kompleksu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1246578
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties