Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:924598
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba izpildes laikā tika izdarīti vairāki secinājumi:
1. Dzīves līmenis ir viens no būtiskākajiem ekonomikas rādītājiem tautas labklājības radīšanai, kuru ietekmē ļoti daudz rādītāju, savā darbā par nozīmīgākajiem minot iekšzemes kopproduktu (IKP) uz vienu iedzīvotāju, ienākumu sadali, nodarbinātības un bezdarba līmeni, kā arī tautas attīstības indeksu (TAI).
2. Iekšzemes kopproduktu (IKP) ir uzskatāms par galveno faktoru, kas atklāj iedzīvotāju dzīves līmeni. IKP ir valsts teritorijā saražoto gala produktu un pakalpojumu summārā vērtība (naudas izteiksmē) gada laikā. Darbā uzskatāmajās diagrammās IKP izteikt PSL (pirktspējas līmenī), lai precīzāk varētu to novērtēt, salīdzināt ar citu valstu rādītājiem. Jāatzīst, ka Latvijā IKP rādītāji ir vieni no zemākajiem Eiropā. Salīdzinot ar Baltijas valstu datiem, Latvija ierindojas trešajā vietā. Tomēr pēdējo gadu laikā valstī novērojams straujš šo rādītāju kāpums, kas skaitliski uzlabo datus par dzīves līmeni kopumā.
3. Lai arī IKP būtiski raksturo dzīves līmeni, ienākumu sadales rādītāji (džini indekss, nabadzības riska slieksnis) precizē, uzskatāmi atklāj vienlīdzību valstī ienākumu ziņā. Pēc „Eurostat” un Centrālās Statistikas pārvaldes jaunākajiem pieejamajiem datiem Latvijas Džini indekss 2013. gadā ir 0,352, kas diemžēl ir viens no augstākajiem Eiropā, tomēr pēdējā gada laikā ir nedaudz sarucis. Latvija ierindojas arī starp 6 ES dalībvalstīm, kuru nabadzības risks skar vairāk nekā 1/5 iedzīvotāju.
4. Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras direktores teiktā, šobrīd (2014. gadā) operatīvie dati liecina, ka reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā ir 9,9%. Kopumā reģistrēto bezdarbnieku skaits valstī pārsniedz 97 tūkstošus. Kopš 2010. gada bezdarba līmenis valstī sarucis par 4,6%. Salīdzinoši ar citām ES valstīm bezdarba līmenis Latvijā nav viens no augstākajiem, pēdējo gadu laikā nodarbinātības līmenim pārsniedzot 60% robežu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1339969
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties