Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:924266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nespecifiska inhibēšana balstās uz enzīma aktivātātes samazināšanu fizikālu vai ķīmisku izmaiņu rezultātā, kas izraisa olbaltumvielu denaturāciju. Olbaltumvielu vielu denaturāciju izraisa arī specifiskie neatgriezeniskie enzīmu inhibitori.
Olbaltumvielu denaturāciju izraisa fizikālas un ķīmiskas izmaiņas:
1) Temperatūra - palielinoties temperatūrai, fermentu aktivitāte pieaug un reakcijas ātrums palielinās saskaņā ar vanٰt Hofa likumu, tas ir, paaugstinoties temperatūrai par 10oC, reakcijas ātrums pieaug 2-4 reizes. Temperatūrai paaugstinoties, fermenti denaturējas, tie pakāpeniski zaudē aktivitāti (inaktivējas) un reakcija tiek nomākta, līdz ar to reakcijas ātrums samazinās. Tādejādi vislielākā aktivitāte fermentiem parasti novērojama 40-45oC temperatūrā;
2) Reakcijas vides ietekme – enzīma aktivitāti kontrolē vides pH. Kataram fermentam ir noteikts vides pH intervāls, kurā tā aktivitāte ir vislielākā. Ja vides pH atrodas ārpus šī pH intervāla, fermenta aktīvajā centrā mainās lādēto grupu izvietojums, tiek sarautas esošās ūdeņraža saites un veidojas jaunas, kā arī izmainās solvatācijas veids. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties