Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:921195
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz 1940.gadam, kad to, atbilstoši Molotova- Rībentropa pakta noteikumiem, anektēja PSRS, Besarābija (tagadējās Moldovas teritorija) bija Rumānijas province. Padomju gados tika veikta virkne pārkrievošanas operāciju (Piemēram,tika ieviesta kirilica latīņu burtu vietā),kā arī izveidota Moldāvijas PSR. Attīstoties rūpniecībai, radās pieprasījums pēc papildus darbaspēka,tādēļ valstī masveidā iebrauca krievvalodīgie. Sevišķi daudz šādu strādnieku apmetās uz dzīvi Dņestras baseinā, jo šeit bija spēcīgi attīstīta mašīnbūve, uzbūvēti HES.
1991.gada 27.augustā, sabrūkot PSRS, Moldāvijas PSR pasludināja neatkarību un kļuva par Moldovu. Valstī sākās jukas, un 1992.gadā it kā miera uzturēšanas nolūkos notika krievu armijas iebrukums. Tas tikai sekmēja Piedņestras apgabala izveidi. Šīs teritorijas krievvalodīgo bloks (lai gan krievi sastādīja nepilnu ceturtdaļu iedzīv. skaita) apsūdzēja Moldāvu nacionālās demokrātiskās kustības ieceri atkalapvienoties ar Rumāniju kā sociālisma principu graušanu un padomisko interešu apdraudēšanu. Lai arī 1994.gada tautas nobalsošanā apvienošanās ideja izgāzās, uz sociālistisko lozungu pamata dibinātais apgabals tā arī palika autonoms.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties