Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:920591
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pēc kara periods    4
  „Kultūras revolūcijas” laiks    9
  Laiks pēc Mao    14
  Latvijas un Ķīnas savstarpējās attiecības    17
  Ķīnas ekonomika mūsdienās    18
  Ķīnas attiecības ar Tibetu    20
  Pekinas olimpiskās spēles 2008.gada augustā    24
  Nobeigums    25
  Literatūras saraksts    26
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Japānas kapitulācijas abas konkurējošās puses Ķīnā nekavējoties centās okupēt japāņiem piederošās teritorijas. Šajā sacensībā vairāk paveicās Gomindānam, kura rokās drīz nonāca pilsētas un dzelzceļi. Čana Kaiši karaspēks pārņēma savā kontrolē pat Ķīnas ziemeļos esošās teritorijas ap Pekinu- galvenokārt pateicoties amerikāņu jūra sun gaisa transporta palīdzībai.
Pēc otrā pasaules kara Ķīnā uzreiz uzliesmoja pilsoņu karš. Pasaules kara laikā tas bija pieklusis, jo komunisti un Gomindāna partija spēja vienoties par kopēju cīņu pret Japānu. Pēc Japānas sakāves atsākās pilsoņu karš starp komunistiem un Gomindānu. Komunisti ieguva daudz ieroču no Mandžŗijā sakautās Japānas armijas, un palīdzību neliedza arī PSRS. Viņi kontrolēja Ziemeļķīnas un ziemeļaustrumu rajonus. Trīs ceturtdaļas teritorijas bija Gomindāna rokās. Par komunisti līderi bija kļuvis Mao- Cze- duns, par Gomindāna- Čan- Kaiši.
1946.gada pavasarī Gomindāna armija sāka uzbrukumu. Ar panākumiem viņu armija virzījās arvien vairāk uz ziemeļiem. Komunisti cieta neveiksmes. Gomindāna armija jau atradās Mandžūrijā, un likās ka komunisti drīz cietīs sakāvi.
Tomēr 1947.gadā arī Gomindāna spēki bija izsīkuši, armija bija zaudējusi pusi karavīru, trūka ieroču, līdzekļu. Arī ASV atbalsts bija nepietiekošs. [4;162]
Turpretī komunisti darbojās veiksmīgi. Lai nodrošinātu iedzīvotāju atbalstu viņi steidzīgi veica agrāro reformu- zemniekiem piešķīra zemi. Tas sekmēja arī šķelšanos Gomindānā, un daļa gomindāniešu pievienojās komunistiem. Sākot ar 1948.gadu, iniciatīva pilsoņu karā viennozīmīgi pārgāja komunistu pusē. Gomindānieši arvien vairāk atkāpās uz dienvidiem. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties