Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Man nozīmīgu vērtību atklāsme A.Grīna romānā "Dvēseļu putenis"

     

    Eseja1 Literatūra

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:919213
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grīna romānā saskatīju vairākas svarīgas vērtības. Galvenokārt, sastapos ar garīgajām vērtībām, kuras mani iespaidoja un lika pārdomāt savu dzīvi un attieksmi pret apkārtējiem, ģimeni un dzimteni kopumā. Lasot es atklāju cik lielas pūles mūsu senči ir ieguldījuši, lai mēs šodien drīkstētu būt brīvi. Mana tauta nav atkarīga no kāda gribas vai vēlmēm, tā ir ceļā uz pilnīgu un demokrātisku attīstību.
Karš izmaina cilvēka vērtības, tāpat arī A.Grīna romāna varoņu uzskati mainījās, sastopoties ar bailēm. Tikai grūtībās mēs uzzinām kurš ir draugs un uzticīgs palīgs, kurš nodevīgs cilvēks, kas tikai tēlo uzticīgo. Tieši šī vērtība bija par pamatu manām pārdomām. Esmu pārliecināts, ka mana ģimene ir gan mani draugi, kuri man palīdzēs jebkurā dzīves situācijā un nepametīs, gan mīloši cilvēki, kuri vienmēr mani mīlēs, nepievēršot uzmanību nepilnībām. Lai pierādītu savu uzticību, nav nepieciešams speciāli izpatikt, vajag tikai atbalstīt un pasniegt roku grūtā brīdi. Arī parasts smaids vai rīta kafija spēj uzmundrināt draugu, liekot atcerēties par to, ka viņš tev nav vienaldzīgs. Runājot par draudzību, atceros par nodevību, kurai ir netieša saistība ar draudzības pretstatu. Lasot romānu, īpašība bija labi redzama krievu ģenerāļu bezjēdzīgajās pavēlēs. Krievu kareivji nodevīgi pameta cīņas punktus. Nozīmīga vērtība, kuru sastapu, lasot romānu, ir uzticība. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties