Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:919123
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izvēlētās mērķgrupas sociālo problēmu rašanās cēloņi un attīstība    3
  Secinājums    13
  Valsts pārvaldes iestādes    14
  Valsts likumdošana    18
  MK NOTEIKUMI    20
  Tiesību aktu projekti    21
  Secinājums    25
  Kopienas sociālo pakalpojumu tīkla analīze atbilstoši mērķgrupas vajadzībām    25
  Sociālā darba plānošana, ņemot vērā klienta mērķgrupas specifiku    30
  Secinājums    32
  Izmantotās literatūras un interneta avotu saraksts    33
  Pielikums    35
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums.
Savā valsts praksē es pirmo reizi saskaros ar to, kā realizējas sociālā rehabilitācija bērniem, pusaudžu vecumā, kuri cietuši no emocionālas vai fiziskas vardarbības ģimenē. Vēroju viņu uzvedību, reakciju uz uzdotiem jautājumiem par viņu vecākiem, ģimeni. Protams, katrs pusaudzis uzvedās krīzes centrā atšķirīgi no pārējiem bērniem ar līdzīgo sociālo problēmu, jo sekas no pārciestas ģimenē vardarbības ir dažādas un izpaužas katram individuāli. Vienam pusaudzim parādās asociālā uzvedība, otram neuzticēšanās un zems pašvērtējums, trešajam problēmas ar fizisko veselību. Bet katram no viņiem ir vajadzīga gan psihologa, gan sociālā darbinieka, gan sociālā pedagoga palīdzība. Augstāk minēti speciālisti tikai strādājot komandā var panākt efektīvāko mērķa sasniegšanu savā darbā un palīdzēt pusaudzim pārvarēt rastas no vardarbības ģimenē sekas.
Atgriežoties pie valsts politikas, gribētos teikt, ka patiešām pēdējā laikā arvien biežāk var dzirdēt par vardarbību ģimenē pret bērnu, neatkarīgi no tā, kāda veidā ģimenē tiek pielietota vardarbība pret bērnu jeb kādā vecumā. Ir izstrādāti informatīvi materiāli par bērnu tiesību aizsardzību, tiek rīkotas visādi pasākumu, lai aizsargātu bērnu tiesības, ir izstrādāti metodiski ieteikumi strādājošiem speciālistiem. Bet šobrīd ekonomiska situācija valstī apdraud ģimenes labklājību, kas ir viens no veselas ģimenes faktoriem.
Gribētos arī minēt to, ka kopumā sabiedrības attieksme ir ļoti svarīga, lai atklātu un novērstu emocionālo vai fizisko vardarbību ģimenē pret pusaudžiem: neklusēt, ja ir zināms fakts par vardarbību ģimenē pret bērnu. Savukārt strādājoši speciālisti bērnu tiesību sargājošās institūcijās, strādājot starpprofesionāļu komandā, varēs sniegt pusaudzim nepieciešamo specializēto palīdzību.
Pusaudžu vecums nav no vieglākajiem posmiem bērnu audzināšanā. Šajā vecumā bērni parasti meklē sevī, līdz ar to var viņu uzvedība un rīcība dažreiz ir nesaprotama un neprognozējama. Tāpēc būtu svarīgi veikt preventīvo darbu ar vecākiem, lai novērstu vardarbību ģimenē pret pusaudzi, sniedzot informāciju par pusaudžu vecuma īpatnībām un audzināšanas metodēm, kuras būtu visefektīvākās audzinot pusaudzi, nepielietojot miessodu, neietekmējot viņu fiziski, neaizskarot viņu identitāti un morāli nepazemojot.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1235842
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties