Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:918768
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Globālie spēki un trendi:Globālā atkarība – nafta Afganistānā, ceļš caur Sīriju; Protekcionisms un ekonomisko bloku nostiprināšanās – Āzija; Starpautisko korporāciju transnacionalizācija – ražošana tiek sadalīta starp valstīm, specializācija jau notiek līdz detaļu līmenim, ekonomika atkarīga no valstu transnacionalizācijas; Strauja tehnoloģiju attīstība – mainās relatīvās priekšrocības, dinamiskums; Vides faktoru nozīmes pieaugums – problēma nav tikai resursi, bet arī tīrs gaiss un ūdens.Pasaules saimniecības sistēma- Nacionālo ekonomiku kopums, kuras savstarpēji sadarbojas un kuras ir savstarpēji atkarīgas.
Starptautiskie ekonomiskie sakari – dažādu ekonomisko attiecību komplekss starp valstīm, valstu grupām un firmām, kas veidojas pasaules saimniecības sistēmā un kurā piedalās arī starptautiskās organizācijas. SES pamatā ir tirgus attiecības un starptautiskā darba dalīšana. Subjekti: Valstu nacionālā ekonomika – valstij kopumā ir savas intereses, kuras ir jāaizstāv; Starptautiskās korporācijas – mērķis gūt peļņu, samazinot savas izmaksas. Taču pastāv korporācijas,kas pieder vienai valstij, piemēram, Gasprom;Valstu apvienības – koalīciju veidošana, valstis apvienojas viena mērķa sasniegšanai; Starptautiskās ekonomiskās organizācijas.SES ir atkarīgas no pasaules saimniecibas. SES formu un veidu mainīgums. SES pieaugums saistībā ar nacionālo ekonomiku mijiedarbību. SES principi:Līdztiesīgums – katra iesaistītā puse ir lemtspējīga, neparedz teorētisku diktātu; Neiejaukšanās – neuzspiest partnerim savu gribu, veidojot aizmuguriskas cīņas; Spēka nelietošana; Sadarbība; Brīvprātīga starptautisko saistību izpilde – ja valsts apņemās,tad ir jāpilda; Nediskriminācija; Savstarpējais izdevīgums SES formas: Starpautiskā tirdzniecība ar precēm un pakalpojumiem; Starptautiskā kapitāla kustība – investīcijas; Starptautiskās valūtas un finansu attiecības; Starptautiskā zinātniski – tehniskā sadarbība; Starptautiskā darbaspēka migrācija; Starptautiskā ekonomiskā integrācija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1333328
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties