Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:917797
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dabas resursi: nafta, mazliet akmeņogles, boksīti, dzelzsrūda, kalcijs, ģipsis, dabīgais asfalts, marmors, māli, sāls, ūdensenerģija, dabas ainavas

Klimats: Horvātijā klimats pārsvarā ir mēreni kontinentāls, salās pārsvarā ir kalnu klimats, bet dažviet gar Adrijas jūras piekrasti ir Vidusjūras klimats ar daudzām saulainām dienām, sausām un karstām vasarām. Temperatūra mainās atkarībā no teritorijas novietojuma-jūras piekrastē, kalnu rajonos un iekšzemē. Vidējā janvāra temperatūra valstī ir 1°-3°C, bet augustā 22°-26°C. Vidējā temperatūra jūras piekrastē janvārī ir 5°-10°C, bet augustā 26°-30°C. Ūdens temperatūra jūra svārstās no 12°C ziemā līdz 25°C vasarā.

Ekonomika: Horvātijā intensīvi attīstās rūpniecība. Pateicoties tūrismam, banku darbībai un investīcijām, ekonomika 2000.g atplauka. Pēdējo gadu laikā valsti ir apmeklējuši aptuveni 10 milj. tūristu, pie tam skaits nemitīgi pieaug. Attīstītākās rūpniecības nozares: ķīmija un plastikāta ražojumi, instrumenti, metālapstrāde, elektronika, papīrs, koksnes produkti, tekstils, kuģi, degviela un pārtikas produkti. Lauksaimniecībā dominē graudu kultūras, saulespuķes, olīvu koki, citrusaugi, soja un kartupeļi. Horvātijā gan kalnos, gan uz sauszemes audzē vīnogulājus, ražo dažādu vīnu šķirnes.

Automašīnu noma. Automašīnas noma uz vienu diennakti izmaksā no 280 līdz 600 kunām, atkarībā no spēkrata tipa. Mašīnu var nomāt personas ne jaunākas par 21 gadu, kurām ir starptautiskā autovadītāja apliecība, ar stāžu ne mazāk kā 2 gadi. Mašīnu izsniedz ar piepildītu degvielas bāku. Nomā tā jāatgriež arī ar pilnu bāku (dīzeļdegviela maksā 5,5 kunas 1 l, bet benzīns – 7-9 kunas 1 l).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties