Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915299
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tulznas
Ja apavi spiež un berž, augšējā ādas daļa atdalās un bojātās šūnas sulo. Tulzna piepildās ar šķidrumu, rodas nepatīkama spiedoša sajūta. Tulznas nav ieteicams nogriezt , tās uzmanīgi jāpārdur un jāizspiež šķidrums. Šim nolūkam izmantot ieteicams dezinficētu adatu. Pašā tulznā nav mikrobu , tāpēc uzspiest vajag tikai uz tulznas ādas un tad jānogaida. Āda darbojas kā plāksteri un pēc pāris dienā atdalās pati no sevis.
No tulznām palīdz izvairīties labi pieguļošas sporta zeķes. Ieteicamas arī zeķes ar anatomiskas formas pēdu un rūpīgi izvēlēti apavi, kas paredzēti tieši skriešanai. Arī rūpīga kāju higiēna ir nepieciešama, it īpaši tiem kas bieži nodarbojas ar skriešanu vai kādu citu sporta veidu.

Pēdu sakaršana
Skrienot cilvēka kāja tiek noslogota ar vairākkārtēju ķermeņa svaru un nospiesta plakana. Tad tai zibens ātrumā jāmaina sava funkcija un kā nospriegotai atsperei jāspiež ķermenis no zemes. Nav brīnums , ka pēda pie šāda noslogojuma dažkārt sakarst. Optimāli piemēroti apavi skriešanai kombinācijā ar sporta zeķēm no sintētiskās šķiedras šādas problēmas novērš ātri. Ja tā nenotiek ieteicams prasīt padomu sporta ortopēdam. Pēdas muskulatūru var atbalstīt ar individuāli izvēlētām starpzolēm, arī tad pēdu sakaršanas sajūta zūd.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties