Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:914659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

RĪGA 2007/2008
Prakses dienasgrāmata
22. oktobris
Pirmā prakses diena: iepazināmies ar bērna nama direktori un sociālo pedagogu. Apstaigājām bērna nama apkārtni un secinājām, ka ļoti jauka apkārtne un ļoti sakopta. Sētniece savu darbu veic ļoti labi, bērniem ir prieks spēlēties un uzturēties pagalmā.
Uz bērnu namu gāju ar labām domām un lielu interesi, jo ļoti gribēju uzzināt kāda ir bērnu nama dzīve. Secināju ,ka bērniem ir ļoti labi apstākļi dzīvošanai.

29. oktobris
Iepazināmies ar bērnu nama būtību, kāds ir bērnu dienas grafiks un nodarbības bērnu namā. Iepazināmies ar telpām un to iekārtojumu. Redzējām bērnu istabiņas. Secināju, telpas izremontētas un bērniem ir patīkami dzīvot šādā mājā. Ļoti laba ēdināšana, manuprāt, bērni vienmēr ir labi paēduši un ar pilniem vēderiem aiziet gulēt.

2. novembris
Šodien iepazināmies ar bērna nama dokumentiem. Redzējām kāda seifā aiz atslēgas stāv bērnu personu lietas. Tās tiešām nav pieejamas nevienam, izņemot ar direktores atļauju. Bērnu namā ir arī noteikumi, instrukcijas un nolikums, ka jau visām iestādēm. Par noteikumiem bērni tiek informēti un viņiem ir jāparaksta šie noteikumi ar solījumu ievērot tos.
Secināju, ka bērniem ir stingri nosacījumi dzīvojot bērnu namā, bet tas ir tikai labi.

6. novembris
Šodien uzzinājām, ka katram bērnu nama gan direktoram, gan sociālajam pedagogam, gan arī audzinātajiem ir darba plāni, kurus viņi izstrādā gada sākumā uz gadu vai arī uz nēnesi, tādējādi vieglāk strādāt vadoties pēc plāna.

12. novembris
Šodien uzzinājām par bērnu nama personālu un bērniem pašiem. Nedaudz izbrīnījos, ka viens cilvēks strādā divus amatus, bet mums pastāstīja, ka finansiāli tā ir izdevīgāk un šie abi amati nav nemaz nesavienojami. Satikām jau pāris darbinieku , ļoti jauki un smaidīgi cilvēki strādā bērnu namā.



Sociālā pedagoga attieksme pret darbu
Attieksme pret darbu sociālajam pedagogam ir pozitīva. Direktore un sociālais pedagogs ļoti cieši sadarbojas. Ja nepieciešams doties uz kādu tiesu vai mājas apmeklējumā, vienmēr dodas kopā. Manuprāt, sociālais pedagogs visu dienu ko dara: zvana kādam, kaut kur brauc, kaut ko pieraksta. Sociāla pedagoga darba diena ir piepildīta ar dažādiem uzdevumiem. Savu darbu dara ar atbildību.
Sociālā pedagoga sadarbība ar audzēkņiem:
Ar bērniem sociālajam pedagogam sadarbība, manuprāt, ir ļoti veiksmīga. Bērni nāk izrunāties, ja ir radušās kādas problēmas skolā vai ari bērnu namā. Sociālajam pedagogam ir jābūt, ka „draugam”, jo labākas attiecības viņš izveidots ar bērniem, jo biežāk bērni nāks runāties, un tādējādi ari pedagogs vairāk zinās. Dažkārt sociālais pedagogs ir aizņemts ar dažādiem darbiem ,tad bērni griežas pēc palīdzības pie direktores.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117625
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties