Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913623
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kam un kā būtu jācīnās pret korupciju?
Daudz postkomunisma valstu pilsoņi ne tikai raugās uz korupciju kā neizbēgamu ļaunumu, ko rada elitāras grupas un kas ir sistēmiskas, bet arī uzskata, ka šajā ziņā viņi personiski var ļoti maz ko ietekmēt. Cilvēki vilcinās ziņot policijai, jo vairākumam pašiem ir kas slēpjams, kā arī pastāv bailes, ka tas varētu atklāties izmeklēšanas laikā vai aiz atriebība. Policija nav atsaucīga, jo pārāk liels ziņoto noziegumu skaits rada sliktu priekšstatu par viņu darbu. Sabiedrība ir bezpalīdzīga. Daudzi cilvēki reģionā domā, ka valdībai ir galvenā loma korupcijas apkarošanā, taču apšauba tās politisko gribu. Institūcijām, kas mēģina apkarot korupciju, ir divi grūti uzdevumi: iegūt sabiedrības uzticēšanos un ar rezultātiem parādīt savas politikas efektivitāti.

Secinājumi
Cilvēkiem postkomunisma reģionā ir noteikti domāšanas un darbības paradumi, kas ietekmē korupcijas līmeni sabiedrībā. Neformālus līdzekļus izmanto tāpēc, ka vairākums ļaužu uzskata – formālās institūcijas, ieskaitot tiesu varu, ir savtīgas un nespēj pildīt savus pienākumus pret pilsoņiem. Tā kā godprātīga, tīra valdība nevar pastāvēt bez aktīviem pilsoņiem, rīcībspējas sajūtas trūkums mazina pretkorupcijas programmas izredzes. Lai gan ir tendence atainot korupciju kā neizbēgamu parādību, daudzi cilvēki arī saprot tās problemātisko pusi. Pilsoņi vairāk ir satraukti par politisko korupciju valdības augstākajos līmeņos, īpaši ja tā ir institucionālā vai valsts sagrābšana. korupcijas izskaušana ir jāsāk augstākajās aprindās un arī jāiniciē no augšas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties