Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:911336
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Džūdijas Bargūnas gaidu pievilšanas teorija    4
3.  Neverbālā komunikācija    7
4.  Roku žesti    9
5.  Gaidu pievilšanas teorija un žesti    10
6.  Secinājumi    14
7.  Literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Komunikācija ir neatņemama cilvēku ikdienas dzīves sastāvdaļa, un cilvēki savā starpā komunicē jau miljons gadu. Mūsuprāt, lielākajai daļai cilvēku ir skaidrs tas, ka mūsu dzīve bez komunikācijas vispār nav iedomājama. Tādēļ, mūsuprāt, šī tēma ir ļoti nozīmīgas, jo ļaus mums apgūt jaunu, daudz lielāku informācijas lauku, kas palīdzēs mums labāk izprast gan cilvēku žestus, gan pašas gaidas un to pievilšanu.
Teorētiskajā daļā apskatījām Komunikācijas teoriju sociāli psiholoģisko teoriju, balstoties uz Džūdijas Bargūnas gaidu pievilšanas teoriju. Centīsimies noskaidrot, ko tieši Džūdija Bargūna centās iekļaut savā teorijā un kādēļ teorijai tika izvēlēts tāds nosaukums.
Praktisko daļu aizsākām ar nelielu ieskatu neverbālajā komunikācijā un roku žestos. Cilvēki var komunicēt gan verbāli, gan neverbāli. Mums saistošāka likās neverbālā komunikācija. Tas arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ izvēlējāmies tieši šo tēmu. Mēs vēlējāmies tuvāk iepazīt neverbālās komunikācijas iespējas, priekšrocības, kā arī trūkumus. Vislielāko vērību mēs piegriezām tieši roku žestiem. Jo, mūsuprāt, ar tiem mēs visbiežāk ikdienā sastopamies, tādēļ izzinot šo roku žestu īpatnības, mums pavērtos ļoti plašs informācijas lauks. Jo ir zināms tas, ka cilvēks spēj kontrolēt savu verbālo valodu, tomēr neverbālais vēstījums ļauj redzēt lietas, tādas kādas tās ir. Centāmies parādīt, kā tieši Džūdijas Bargūnas teorija ietekmē cilvēka gaidītos rokas žestus, kā arī distances. Jo nav jau noslēpums, ka roku žesti nereti norāda uz attiecīgas distances izveidi. No sākuma centāmies parādīt, kas tieši cilvēkam ir jādara, lai sarunas biedrs veidotu citu rokas žestu, kas neveidotu barjeras u.tml. Pēc tam izveidojām situāciju, kurā darbojas 2 personas, kuras pārkāpj citu gaidas un centāmies inscenēt šos notikumus tuvāk patiesībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1149158
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties