Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:909881
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Netradicionālo reliģisko kustību raksturojums    6
1.1.  Bahaī    9
1.2.  Dievturi    10
1.3.  Jehovas liecinieki    10
1.4.  Pēdējo dienu svētie    12
1.5.  Vaišnavi    13
1.6.  Svami Satja Sai Baba    14
1.7.  Sātanisti    15
1.8.  Kustība New Age    16
1.9.  Scientoloģijas baznīca    17
1.10.  Brahma Kumaris    17
2.  Praktiskā daļa    19
2.1.  Pētīšanas metodes    19
2.2.  Pētāmās grupas apraksts    19
2.3.  Anketa „Jaunās reliģijas”    19
2.4.  Pētījuma rezultātu apstrāde un interpretācija    22
2.5.  Jaunieši līdz 20 gadu vecumam    22
2.6.  Cilvēki no 20 – 50 gadu vecumam    22
2.7.  Cilvēki virs 50 gadiem    22
2.8.  Apkopojums un vērtēšana    23
2.9.  Sektas    25
2.10.  Valsts un sektas    27
  Secinājumi    28
  Izmantotie informācijas avoti    29
Darba fragmentsAizvērt

Reliģija ir uz nojēgumiem pastāvošā kārtību balstīta cilvēku pasaulizjūta un uzskati. Tā kā modernā pasaule raksturīga ar lielām reliģiskās izvēles iespējām, tad mūsu mērķis ir noskaidrot tieši jaunākās kustības Latvijā, to darbības mērķus, kā arī sabiedrības attieksmi pret tām.
Veicām netradicionālo reliģiju kopējo raksturojumu. Tika atrasti apraksti, kas tad īsti ir kopīgais un atšķirīgais netradicionālajām reliģijām ar sektām.
Kā jau mums likās, tika atrasti apraksti par ļoti daudzām jaunajām kustībām. Tās ir tik dažādas un unikālas, tomēr vairākumam ir īpatnēji gan to rituāli, gan darbības, gan rašanās iemesli. Tika aplūkotas Bahaī, dievturu, Jehovas liecinieku, Pēdējo dienu svēto, Vaišnavu, Svami Satja Sai Babas, sātanistu, Jaunā laikmeta, Scientoloģijas baznīcas un Brahma Kumaris kustības. Šīs reliģijas, mūsuprāt, ir vislielākās Latvijā. Pētījumā atklājās, ka vislielāko informāciju spējām atrast tieši par Jehovas lieciniekiem. kā arī anketēšanā respondenti norādīja, ka šīs reliģijas pārstāvji viņus visbiežāk cenšas ievilināt savā kopienā.
Darba ietvaros izpētījām, kas tad īsti ir sekta. Tika secināts, ka bieži vien tā rada draudus lielākajai daļai sabiedrības, un tās tiek izveidotas vienīgi naudas iegūšanas nolūkos.
Mēs aptaujājām arī dažāda vecuma cilvēkus saistībā ar šo tēmu. Secinājām, ka lielākā daļa attiecas negatīvi pret jaunajām kustībām, informēti ir tikai par pašām populārākajām jaunajām kustībām, un neviens aptaujātais neizrādīja interesi, ka gribētu saistīties ar kādu no tām. Šis fakts gan mūs nepārsteidza. Anketēšanā cilvēki norādīja, ka Jehovas liecinieku reliģijas pārstāvji viņus visbiežāk cenšas ievilināt savā kopienā, un, kas likās interesanti, tieši lielāko informācijas daudzumu spējām atrast tieši par šo kustību.
Izpētot šo reliģiju darbības mērķus, mēs tomēr atteicāmies no domas par garīgo vadītāju iztaujāšanu. Jo likās, ka tomēr tas varētu radīt draudus mūsu pašu drošībai.Ievads
Mūsdienu pasaulē lielākā daļa cilvēku ir tik aizņemti ar visdažādākajiem darbiem un problēmām, ka reliģijai nemaz neatliek laika, tomēr katram ir kāda personīga pārliecība par reliģiju, kāds priekšstatu kopums par Dieva esamību vai neesamību. Un kādēļ gan atlicināt, ja visus eksistenciālos jautājumus mēs varam atbildēt ar cilvēka prāta un zinātnes palīdzību. Tomēr ir vairāki svarīgi iemesli, kādēļ mēs nolēmām pētīt un rakstīt par tēmu „Jaunākās reliģijas Latvijā”. Viens no galvenajiem argumentiem ir mūsu uzskats, ka reliģija nav tikai māņi vien, bet gan daļa no katrastautas kultūras, ko raksturo ticējumi un rituāli, mākslas formas, ticīgo ģērbšanās veids un svētki.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties