Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:908415
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Izstrādātājs un jaunākā versija    4
2.  Pieejamība no lietotāja viedokļa    4
3.  Aptverto ģeotehnisko problēmu apskats    4
  Pamati    5
  Atbalstsienas    6
4.  Ģeotehniski saistīto konstrukciju apraksts    7
  Plātnes    7
  Sijas    8
  Kolonnas    9
  Programmas nelielās papildfunkcijas ‘Engeneering tools’    10
5.  Aktualitāte attiecībā pret LR spēkā esošo aprēķinu metodiku    11
6.  Preprocesora ievaddatu apjoms un universialitāte    11
7.  Ievada datu sasaiste ar citām datorprogrammām    12
8.  Aprēķina modeļa darbības metode    12
9.  Aprēķina atskaites kvalitāte    14
10.  Automatizētās projektēšanas sasaiste    15
11.  Secinājumi un vērtējums par praktisko pielietojamību    15
12.  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Pēc apraksta RUNET mājaslapā rodas uzreiz labs priekšstats par šo programmu, tās funkcionalitāti. Lejuplādēju programmas demo versiju un pārliecinājos par rakstīto- liels programmas pluss, kā jau tas tika uzsvērts mājaslapā ir tās vienkāršums un saprotamība pat maz zinošam cilvēkam šajā jomā. Cilvēkam ar nelielām datora programmu priekšzināšanām BETONexpress vispār nesagādās nekādas problēmas. Šai programmai ir ļoti labi taisīta grafiskā vide- pat cilvēkam bez angļu valodas zināšanām ir viegli saprast kurā vietā kādi lielumi jāievada- viss ir uzskatāmi uzzīmēts- gan ar dimensijām, gan ar bultiņām slodžu virzienā. Katrai konstrukcijai ir dots tās vizuālais attēls. Lai veidotos telpiska projektējamā objekta uztvere, ir parādīti elementi arī trīs dimensijās. Jāatzīst, ka šīs trīs dimensijas ir tikai dažiem attēliem, kurus pats rediģēt nevar, taču zināmu skaidrību par esošo situāciju tas dod.
Manā skatījumā liels pluss šai programmai ir arī tās dažādo elementu iespēja sasaistīties kopā un veidot vienu veselu konstrukciju, kas krietni atvieglo darbu. Nav nepieciešami nekādi papildus aprēķini, vajag tikai pareizi ievadīt attiecīgās parametru vērtības. Šī programma arī palīdz atrast kļūdu ievaddatos, iekrāsojot to ar sarkanu krāsu, tādā veidā palīdzot nepielaist muļķīgas kļūdas.
Mīnusus šai programmai atrast man neizdevās- parasti šādām programmām ir slikts grafiskais noformējums, taču šai programmai tas ir vairāk nekā labā līmenī, turklāt BETONexpress neprasa lielus datora resursus, kas ļauj to izmantot neierobežoti, protams, tikai to nopērkot.
Ir padomāts arī par apstrādāto datu nosūtīšanu personām, kurām nav šīs programmas- atliek vien eksportēt vajadzīgos datus uz bezmaksas internetā pieejamo Adobe Acrobat reader un saņēmējs bez grūtībām tos var apskatīt. Ja ir vēlēšanās BETONexpress faila apstrādātos teksta failus rediģēt vai pievienot kādam savam dokumentam, var izmantot Microsoft Office Word programmu, jo pastāv arī iespēja eksportēt uz šādu formātu.
Runājot par failu importēšanu- ievaddatu sasaisti ar citām programmām, BETONexpress atbalsta faila formātus no tādām pazīstamām programmām, kā piemēram, Autocad un Ansys.
Gan eksportēšanas, gan importēšanas iespējas tādai mazai programmai (12,1Mb) ir diezgan plašas. Visā visumā ar programmu ir patīkami un saprotami strādāt, turklāt iespējams iegūt precīzus un pārskatāmi apstrādātus izejas datus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties