Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:907695
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KUŅĢIS
Kuņģis ir- gremošana kanāla masveida paplašinājums starp barības vadu un tievo zarnu. Tilpums apmēram 2l. Kuņģī izdalās kuņģa sula, 24h var izdalīties apmēra 2l sulas.

TIEVĀ ZARNA
Tievā zarna ir- gremošanas kanāls daļa no kuņģa līdz resnajai zarnai. Pieaugušam cilvēkam ir 6-7m gara, apmēram 3,5 reizes pārsniedz ķermeņa garumu. Tievās zarnas sākumu sauc par 12pirkstu zarnu. Gļotāda veido apļveida krokas. Gļotādu klāj gandrīz 4milj. 1mm garas zarnu bārkstiņas

AIZKUŅĢA DZIEDZERIS
Aizkuņģa dziedzeris ir- iekšējās sekrēcijas un ārējās sekrēcija dziedzeris. Sver apmēram 70-80g. Kā iekšējās sekrēcija dziedzeris viņš izdala insulīnu, bet kā ārējās sekrēcija dziedzeris aizkuņģa dziedzera sulu.

AKNAS
Aknas ir- dziedzeris kas izstrādā žulti. Sver apmēram 1,5kg. Un ir lielākais cilvēka dziedzeris. Žults uzkrājas žultspūslī, kura tilpums ir apmēram 60 mililitri. Aknas padara nekaitīgas indīgas vielas, kuras rodas gremošanas laikā un nonāk organismā no ārpuses.

RESNĀ ZARNA
Resnā zarna ir- gremošanas kanāla daļa aiz tievās zarnas. Tajā uzsūcas ūdens. Viņas garums pieaugušam cilvēkam ir 1,5-2metri. Ceļu no resnās zarnas sākumam līdz beigām veic aptuveni 12h. Viņa beidzās ar taisno zarnu kuras galā ir anālā atvere. Viņām ir tārpveida kas var kļūt par apendicītu.

GREMOŠANAS ORGĀNU SLIMĪBAS UN IZSARGĀŠANĀS NO TĀM.
Ķirurģiskas slimības: apendicīts- aklās zarnas tārpveida piedēkļa iekaisums. Apendicīts sākas ar asām sāpēm labajā vēdera daļā. Apendicīts var rasties dažāda vecuma cilvēkiem, bet galvenokārt 20-40g.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties