Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:907669
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  IZZIŅAS JĒDZIENS KRIMINĀLPROCESĀ    3
2.  IZZIŅAS IESTĀDE    4
3.  IZZIŅAS IESTĀDES PRIEKŠNIEKS    8
4.  IZZIŅAS IZDARĪTĀJS    9
  NOBEIGUMS    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta temats ir „Izziņas iestāde un izziņas izdarītājs kriminālprocesā”. Šis jautājums man šķita aktuāls un interesants tādēļ, ka tas attiecas uz ikvienu krimināllietu tās sākuma stadijā, un, pateicoties izziņai, to iespējams pilnvērtīgi izlemt arī turpmāk.
Ne vien man, kā topošajai juristei, bet arī ikvienam sabiedrības loceklim ir svarīgi izprast šo jautājumu, jo nekad iepriekš nav iespējams pateikt, kad profesionālā karjera vai vienkārši dzīves situācija liks meklēt uz to atbildi.
Darba struktūra veidota. sākumā vispārīgi raksturojot izziņu un to veicošās institūcijas un amatpersonas un pēc tam aprakstot viņu funkcijas, pētot kopīgo un atšķirīgo tajās.
Saskaņā ar temata formulējumu galvenā izmantojamā metode ir aprakstošā, taču, lai to nekļūdīgi un pilnīgi pielietotu, vienlaikus jāveic izpētes priekšmetu raksturošana, izmantojot klasifikācijas un salīdzinošo metodi.
Referāta mērķis ir atspoguļot izziņas lomu kriminālprocesā un noskaidrot izziņas iestādes un izziņas izdarītāja statusus. Statusu šajā gadījumā es izprotu kā kompetences – pilnvaru, tiesību un pienākumu un atbildības vienotu sistēmu, kas nostiprināta tiesībās. Svarīga šajā gadījumā ir arī izpētāmo priekšmetu nošķiršana. tos salīdzinot un izprotot atšķirīgo. Galveno uzmanību, rakstot šo darbu, es pievērsu pēc iespējas pilnīgākai un skaidrākai tiesiskā regulējuma atspoguļošanai attiecībā uz izziņu kriminālprocesā un nozīmes noteikšanu, lai būtu iespējams iegūt vēlamo rezultātu.
Rakstot referātu, izmantoju Latvijas kriminālprocesa kodeksu, citus Latvijas Republikas tiesību aktus un ar kriminālprocesa tiesībām saistīto literatūru, kā arī publikācijas žurnālā „Administratīvā un Kriminālā justīcija”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties