Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:907578
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Vadošais stimuls transpersonālās psiholoģijas ieviešanai kā atšķirīgam pētījumu laukam bija Abrahama Masloua pētījumi par personības pašaktualizāciju. Masloua darbi skāra ne tikai psiholoģiskus aizvainojumus un personības attīstību, bet arī augstākās pakāpes pieredzi, iedvesmu, kreativitāti, altruistiskus ideālus, kā arī darbības, kas pārspēj parastas personības rīcību. 
Maslous rakstīja: “Es uzskatu humānistisko par trešo spēku psiholoģijā, par pārejas posmu vai sagatavošanos vēl „augstākam” ceturtās psiholoģijas posmam, kas būtu transpersonāls, transhumāns, centrēts drīzāk kosmosā nekā cilvēka vajadzībās un interesēs, tiecīgs ārpus cilvēcīgā, identitātes, pašaktualizācijas un tamlīdzīgi Psiholoģija, kura iet tālāk par cilvēciskumu, identitāti, pašaktualizāciju.[..] Mums ir nepieciešams kaut kas lielāks nekā mēs esam, lai izjustu svētlaimi un ļautos jaunajam, dabiskajam, empīriskajam, nevis baznīcas jūtām”. 

Personības attīstība
A.Maslovs psiholoģisko attīstību interpretē kā pēctecīgu aizvien ‘’augstāku’’ vajadzību apmierināšanu. Kustība uz pašaktualizāciju nevar sākties, kamēr indivīds neatbrīvosies no zemāko vajadzību dominēšanas.
Tieksme uz aizvien augstākiem mērķiem pati par sevi norāda uz psiholoģisku veselību. Maslovs ir pārliecināts, ka augšana un attīstība noris pašaktualizācijas veidā. Pašaktualizācija nozīmē ilgu, patstāvīgu iesaistīšanos spēju veidošanas un attīstības darbībā līdz maksimāli iespējamajam, neapmierinities ar mazumiņu slinkuma dēļ vai tāpēc, ka netic sev.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1339199
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties