Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:907370
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Francija 16. gs. sākumā visumā noslēdzās politiskā apvienošanās. Francijā sāka attīstīties kapitālistiskā ražošana, parādījās kapitālistis­ka tipa uzņēmumi. To veicināja iekšējās tirdzniecības attīstība, izveidojās vienots iekšējais tirgus. Kapitālu izveidošanās ir kapitālistiska ražošanas attīstības priekšnoteikumiem. Francijas buržuāzijas maz ieguldīja savus kapitālus ražošana.
Kapitālisma attīstība Francijā norisinājās lēnāk nekā Anglijā. Tam bija vairāki cēloņi; galvenais bija lauksaimniecībai. Francijas muižnieki sadalīja feodālo zemi nelielos zemes gabalos un tos iznomāja zemniekiem. Vergu personiskās brīvības iegūšana norisinājās izpirkšanas ceļā. Zemnieku zemes turējums bija mantojams. Franču zemnieki zemes lietošanas tiesības varēja pārdot.
Francijas zemnieku maksāja dažādas rentes un nodokļus, nodevas valstij, kuri nemitīgi pieauga. Francijas zemnieku stāvoklis nebija vienāds, tie dālijās vairākās grupas. Vienu grupu veidoja cenzilariji,- zemnieki, kuru zeme atradās feodāla īpašuma, bet kurus no šis zemes nevarēja nodzīt. Otrā grupa bi­ja nomnieki, tos varēja nodzīt no zemes. Trešo grupu sastādīja aloda zemnieki, kuriem bija savs zemes īpašums un personiska brīvība.
Valsts pasākumi sekmēja valsts un pilsētu attīstību. Tika ieviestas vienotas ceļu un tirgus nodevas noteikšana, vienotas mēru sistēmas (olekts) noteikšana, nodibināja banku un visā valstī unificēja monetāro sistēmu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116215
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties