Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:906622
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Sirreālisms   
3.  Sirreālisma glezniecības novirzieni   
4.  Sirreālisma ietekmes avots   
5.  Sirreālisms Latvijā   
6.  Salvadors Dalī   
7.  Salvadora Dalī slavenākie darbi   
8.  Nobeigums   
9.  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Sirreālisms, manuprāt, ir sapņa izdzīvošana uz papīra. Lai ko tādu mācētu-tik dziļi sevī ieskatīties-ļoti svarīgi ir sevi izprast, dzīvot harmonijā un ideāli pazīt savu ķermeni un prātu. Sirreālistiska glezna ir iekšējās dzīves fotogrāfija.
Tik daudzus gadus esmu vēlējies izprast kā īsti to var izdarīt, kā iemācīt sevi iepazīt no iekšienes. Šis darbs tam ir pirmais solis.
Ar šo darbu vēlējos parādīt tos mazos sīkumiņus, kas ierauj mākslas dzīvē. Katram cilvēkam māksla ir viena no dzīves sastāvdaļām. Tikai katrs izvēlas savu. Tas ir dzīves stils. Bet pats sirreālisms man saistās ar drosmi atklāties. Tas ir skandāls, kam patīk uzmanība- haoss, lai gan pats iekšēji ir pilnībā sakārtots, nosvērts un zin, ko vēlās panākt ar katru kliedzienu, ko izbļauj.
Man liekas, ka pats vēl aizvien ļoti maz zinu un izprotu, gan sirreālismu, gan mākslu vispār. Vēl ir tik daudz iespēju, augt, papildināt savas zināšanas, iegūt pieredzi-šajā iespēju pilnajā pasaulē.

Sirreālisms (no franču vārda surréalité - pāri realitātei stāvošs) Sirreālisms vispirms radās literatūrā, dodot vesalu plejādi talantīgu poētu un literātu. 20. gadsimta 20. gadu sākumā Parīzes literātu grupa ( L. Aragons, P. Eliārs u.c.) ar Andrē Bretonu priekšgalā atšķēlās no dadaistiem. Nozīmīgākā sirreālisma atšķirība no dadaisma ir pastiprināta interese par cilvēka bezapziņu un it sevišķi tās izpausmes sapņos. Sirreālisma mērķis bija atbrīvot cilvēka domāšanu no morāles un veselā saprāta uzliktajiem žņaugiem un atlaist brīvībā cilvēka dabiskos instinktus, tas vērsts uz šai realitātei līdzās pastāvošo citu realitāti, kurā nozīmīgākais ir gars.
Sirreālisma mākslinieki spēcīgi ietekmējās no Freida mācības par zemapziņas – cilvēka psihes dziļākā slāņa – nozīmi cilvēka eksistencē un darbībā, kurā tika interpretēti arī sapņi. Sapņus uzskatīja par zemapziņas galvenajiem „lieciniekiem”, jo sapņos cilvēks piedzīvo it kā nereālas situācijas – tēli pārplūst cits citā, savienojas absolūti nesavienojamas lietas u.tml., turklāt tai pat laikā sapņotājam saglabājas pilnīga patiesīguma izjūta. Šādas vīzijas sirreālisti arī pārnesa uz gleznām.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1142337
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties