Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:905611
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
United Colors of Benetton zīmols arī mūsdienās paliek viens no populārākiem itāļu drēbju ražotājiem. Tā koncepcija, kura bija izdomāta desmitiem gadu atpakaļ vēl joprojām „dzīvo”, ka arī veiksmīgi darbojas zīmola kopējā attīstībā. Šie analizējamie deviņi plakāti, kuri tika izstrādāti un ir iznākuši pēc kārtas no 1990. gada līdz 2000. gadam, labi atspoguļo ne tikai zīmola, bet arī Olivjera Toskāni meistarības attīstības gaitu.
Reklāmās semiotiskā analīzes gaitā ir noskaidrots, ka Benetton reklāmas balstās vairāk uz emocionāliem un vizuāliem tēliem, kuri izraisa noteiktās asociācijas ar dzīvi un notikumiem tajā, nevis uz konkrēta produkta tēla, kaut kādiem faktiem un informāciju par to. Darbā gaitā tiek izanalizēts un noskaidrots kādus pārsvarā vizuālus tēlus izmanto Olivjero Toskāni savos darbos un kā tie sasaucas ar Benetton „reliģiju”. Izmantotie reklāmās tēli ne tikai kļuva slaveni, pateicoties Toskāni darbiem, bet arī iemūžināja Benetton nosaukumu kā skandalozo un provokatorisko, bet tajā pašā laikā arī pievilcīgo un neordināro.
Fokusa grupas intervija atklāj šī reklāmas plakātu virknē ne tikai veiksmīgas puses, bet arī būtiskas problēmas un nesaprašanas no skatītāju puses. Ir secināts, ka Benetton reklāmas tāda izpildījumā liekas noteikti oriģinālas, un patika fokusa grupas dalībniekiem ar savu tematiku. Šajās reklāmās netiek reklamēts pats produkts - drēbes, bet tiek veidots kopīgais zīmola tēls, kas ar gadiem pastiprināšoties jau pats par sevi ir produkts, kuru nevajag reklamēt, bet tikai atgādināt pircējiem par jaunām kolekcijām un inovācijām, kas ir viens no svarīgākajiem reklāmas uzdevumiem. Tikai ļoti spēcīgie zīmoli ir panākuši tādu popularitāti savā laikā. Ir neapšaubāms fakts, ka Benetton tādu zīmolu vidū ir viens no spēcīgākajiem.
Atsevišķi ņemot reklāmas izpildījumu, tomēr nevar neatzīmēt analizēto plakātu negatīvos aspektus. Kaut arī šīs reklāmas ir ļoti spilgtas un interesantas, dažas no tām bija nesaprotamas mērķauditorijai. Noteicošie faktori cilvēku nezināšanā par faktiem, kuri ir atspoguļoti reklāmās, bija cilvēku vecums un tautība. Pirmkārt, ir minēts vecuma faktors, jo respondentu vecums 1990. gadā, kad bija iznācis pirmais reklāmas plakāts, bija apmēram 10 gadi un tāpēc viņi varēja nepievērst uzmanību šīm reklāmām. Otrkārt, Latvijā tā laika notikumi varēja nebūt tik pat aktuāli kā Itālijā. No vienas puse, par to var spriest pēc respondentu atbildēm – dažas tēmas, kas ir atspoguļotas uz plakātiem, ir pilnīgi nesaprotamas vai saprotamas daļēji. Bet no otras puses, kā jau bija minēts, šis fakts arī palīdzēja analizēt šos darbus jaunā skatījumā, kā arī apskatīt kādā veidā reklāmā izmantotie simboli tiek interpretēti jauniešu vidū.
Kopumā var teikt, ka Olivjero Toskāni deviņi reklāmas plakāti ir īpatnēja, neierasta un oriģināla reklāma Benetton zīmolam. Kaut arī mūsdienu jaunieši Latvijā tos simbolus saprot un interpretē savādāk nekā sabiedrība 10 gadus atpakaļ un plakātu jēga arī tiek saprotama jau citādi nekā autors Olivjero Toskāni to bija domājis, taču atspoguļotās tajā globālās tēmas paliek aktuālas un interesantas arī šodien. Es domāju, ka tie simboli var būt izmantoti reklāmā arī Latvijā, ja nu tikai tie tiks izmainīti un koriģēti, pirmkārt, lai kļūstu vairāk saprotami latviešu auditorijai, otrkārt, lai tie būtu mūsdienīgāki. Es uzskatu, ka tās lieliski darbosies, jo par Benetton Group reklāmas piemēriem var teikt, ka šiem plakātiem nav derīguma termiņa – tie būs aktuāli un interesanti vēl pēc 100 gadiem, un to konteksts, kas bija tik labi iekļāvies Benetton kopējā zīmola koncepcijā, paliks daudziem cilvēkiem atmiņā vēl gadiem ilgi. Šī reklāmas darbi izcili pilda savas funkcijas produktu un zīmolu reklamēšanā un popularizēšanā. Apkopojos visus šos faktus, var secināt, ka šie plakāti ieņem patiešām godīgi pelnīto vietu labāko reklāmu vidū.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1245688
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties