Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904470
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IT IKDIENAS DZĪVĒ    3
2.  DIGITĀLIE MĀCĪBU LĪDZEKĻI    5
2.1.  DIGITĀLO MĀCĪBU LĪDZEKĻU PIELIETOJUMS    5
2.2.  DIGITĀLU MĀCĪBU MATERIĀLU IZVEIDOŠANAS KRITĒRIJI    5
2.3.  DIGITĀLU MĀCĪBU MATERIĀLU VEIDI    6
3.  INTERAKTĪVĀS TĀFELES    7
3.1.  KAS IR INTERAKTĪVĀ TĀFELE?    7
3.2.  KĀ DARBOJAS INTERAKTĪVĀ TĀFELE?    7
3.3.  LATVIJĀ PAZĪSTAMĀKĀS INTERAKTĪVĀS TĀFELE    8
3.4.  IEGUVUMI, STRĀDĀJOT AR INTERAKTĪVO TĀFELI    9
4.  MĀCĪBU PERSONĀLA IKT KOMPETENCES PAAUGSTINĀŠANA    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    14
Darba fragmentsAizvērt

4. Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana
Veiksmīga Latvijas izglītības sistēmas informatizācija, galvenokārt, ir atkarīga no mācību personāla (pedagogu, pasniedzēju, lektoru un izglītības vadītāju) prasmēm un iemaņām izmantot un pielietot IKT mācību procesā kā vienu no rīkiem izglītības standartos noteikto mērķu sasniegšanai, tāpēc izglītības iestāžu pedagogiem, augstskolu pasniedzējiem un dažādu kursu lektoriem citās ar izglītojošo darbību saistītās iestādēs ir jābūt apmācītiem un motivētiem to darīt- izmantot piedāvātos pakalpojumus un elektroniskos mācību materiālus, sagatavot pārbaudes darbus, novērtēt sasniegumus, efektīvi komunicēt ar studentiem, skolēniem, vecākiem un kolēģiem. Ir jāizstrādā metodes un standarti, kā IKT pielietot dažādos mācību priekšmetos un nepārtraukti jāpaaugstina Izglītības personāla IKT kompetence.
Mācību personālam, t.sk. visu līmeņu izglītības vadītājiem ir jāapgūst prasmes darbam ar specializētajām programmām un informācijas sistēmām, kas nodrošina darba efektivitātes palielināšanos. Veiksmīga Latvijas izglītības sistēmas informatizācija, galvenokārt, ir atkarīga no mācību personāla (pedagogu, pasniedzēju, lektoru un izglītības vadītāju) prasmēm un iemaņām izmantot un pielietot IKT mācību procesā kā vienu no rīkiem izglītības standartos noteikto mērķu sasniegšanai, tāpēc izglītības iestāžu pedagogiem, augstskolu pasniedzējiem un dažādu kursu lektoriem citās ar izglītojošo darbību saistītās iestādēs ir jābūt apmācītiem un motivētiem to darīt- izmantot piedāvātos pakalpojumus un elektroniskos mācību materiālus, sagatavot pārbaudes darbus, novērtēt sasniegumus, efektīvi komunicēt ar studentiem, skolēniem, vecākiem un kolēģiem. Ir jāizstrādā metodes un standarti, kā IKT pielietot dažādos mācību priekšmetos un nepārtraukti jāpaaugstina Izglītības personāla IKT kompetence.
Šī rīcības virziena uzdevums ir izglītības sistēmā iesaistīto personu lietpratības palielināšana darbā ar modernajām IKT un to izmantošanu modernai izglītības nodrošināšanai. Programma primāri tiek orientēta uz izglītības iestādēm un tajās reģistrētajiem audzēkņiem, tomēr atsevišķas aktivitātes var tikt paplašinātas uz citu iedzīvotāju grupu izglītības vajadzību nodrošināšanu.
Pirmsskolas vecuma bērnu apmācību grupas interesentiem (tai skaitā kopā ar vecākiem) ir mērķtiecīgi dot priekšroku bērnu vispārējai intelektuālai un emocionālai

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334423
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties