Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:903479
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Publiskā runa un tās veidi:
1.1. Pārliecināšanas runa
Pārliecināšanas runa ir vissvarīgākais profesionālās, komerciālās, politiskās vai sabiedriskās ikdienas runas veids. Ar pārliecināšanas runu galvenokārt cenšas iedarboties uz klausītāju gribu un jūtām. Šāda veida runas vienmēr saka tad, ja runātājām ir svarīgi pārliecināt citus par kādu viedokli vai arī pamudināt uz noteiktu rīcību. Pārliecināšanas runai ir rīcības mērķis, un uz to ir vērsta visa runa. Lai sasniegtu šo mērķi, argumentācija parasti tiek izteikta vienpusēji. Runas izklāsts aprobežojas ar būtisko. Pārliecināšanas runas nobeigumā tiek izteikts aicinājums.

1.2. Informatīva runa
Informatīvas runas mērķis ir lietu atspoguļošana un izskaidrošana, kā arī informācijas vai zināšanu sniegšana. Ar to pirmām kārtām iedarbojas uz klausītāju izpratni. Informatīvā runa parasti satur jēdzienus ,faktus, specifisku informāciju, tāpēc tā bieži
Tiek apvienota ar uzskates materiālu vai uzskates līdzekļiem. Runas saturs pārsvarā tiek pasniegts bez personiskā vērtējuma. Runātājs korekti atdala savu viedokli no citu personu viedokļa.

1.3.Runas sevišķām vajadzībām
Svētku runas pamatā ir noteikts iemesls, kāpēc cilvēks vēlas sacīt runu, tādejādi godinādams kādu personu vai notikumu. Svētku runa galvenokārt ir vērsta uz klausītāju emocijām un izjūtām. No runātāja, kas saka svētku runu, parasti gaida, lai viņš ievērotu šim noteiktajam iemeslam atbilstošo noskaņojumu (prieku, svinīgumu, skumjas) . Svētku runai jebkurā gadījumā jābūt īsai, tomēr tās ir ļoti daudzveidīgas - sākot no visaptverošiem suminātājiem līdz dažiem „īstajiem vārdiem”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1113859
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties