Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:903467
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kostīms. Lietišķajā vidē tradicionāls sievietes apģērbs ir kostīms: žakete ar svārkiem vai biksēm un kleita ar žaketi. Kostīmu sieviete izvēlas arī kā vakartērpu.
Klasisks lietišķas sievietes kostīms ir šūts no augstvērtīga auduma, tas ir vienkrāsains, ar V veida kakla izgriezumu, žaketes piedurkņu garumam jābūt pāri elkoņiem. Ja izvēlas kostīmu no raiba vai rakstaina auduma, parasti izmanto atkārtotus ģeometriskus rakstus (rūtis, svītras).
Neformālāka izvēle ir žakete ar svārkiem, biksēm, kleitu atšķirīgos toņos, arī dažādu ornamentu: piemēram, rūtaina žakete un vienkrāsainas bikses.
Tā kā Latvijā ziemas ir aukstas, tad bieži vien jādomā, kā sevi pasargāt no aukstuma. Šī iemesla dēļ sievietes garderobē ieteicama vismaz viena bieza auduma (vilnas, tvīda, kašmira) žakete neitrālā krāsā, ko var kombinēt ar svārkiem vai biksēm. Ziemā nav pieļaujams zem plāna kostīma vilkt biezu džemperi.
Kostīmam vasarā jābūt no gaiši pelēka vai pasteļtoņu kokvilnas, lina vai zīda auduma, bet ziemā no tumši zila, tumši pelēka, tumši zaļa, karmīnsarkana vai citas krāsas vilnas, tvīda vai kašmira auduma.
Svārku garums sievietes lietišķajā apģērbā vienmēr ir izraisījis diskusijas. Arī mūsdienās etiķetes speciālistu vidū pastāv atšķirīgi viedokļi: konservatīvākie uzskata, ka lietišķajai sievietei jāvalkā svārki, kas apsedz ceļgalus.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1308179
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties