Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902327
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Depresija (tulkojumā no latīņu valodas – nomāktība, nospiestība) ir psihisks stāvoklis, kam raksturīga emocionālā nestabilitāte, nomāktība u.c. Tā tiek uzskatīta par jūtu traucējumu, kas ietekmē emocionālo, sociālo garīgo un fizisko labklājību.
Kas tad īsti ir depresija? Depresija ir slimība, kura ietekmē gan domas, gan ķermeni, gan arī garastāvokli. Tā ietekmē pilnīgi visu, gan to, kā mēs uztveram lietas- saasināti vai nē, kā redzam pasauli, kā jutāmies, un kāda ir mūsu apetīte un miegs. Cilvēki bieži ar pārliecību runā par lietām, kuras izskaidrot varētu tikai speciālists. Tā, iespējams, rodas no nepietiekamām zināšanām vai arī tās pamatā ir bailes saskarties ar paša emocionālām problēmām. Tikai speciālists- psihiatrs vai psihiatrijā apmācīts psihoterapeits - var noteikt, vai depresija ir vai nav un tieši kāda ārstēšana būtu jāizvēlas, lai palīdzētu konkrētam pacientam.
Cilvēku nezināšana ir par to, kas ir depresija un kā tikt ar to galā. Nevar būt tā, ka šodien depresija ir, rīt vairs nav un parīt atkal ir. Depresijas diagnostiskajos kritērijos skaidri ir teikts: lai diagnosticētu depresiju, depresijas pazīmēm ir jābūt vismaz divas nedēļas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties